Tunnelmia I love me 2016 näytteilleasettajilta

Synsam Finland Oy, Sanna Sneen, Brand Manager

I love me -messut on aina ollut Synsamille hyvä paikka sekä näkyvyydellisesti että kaupallisesti. Vuonna 2016 suhtauduimme messuständiin kuin pop-up -myymälään: Esittelimme laajaa laadukasta ja trendikästä kehysvalikoimaamme, joista tyyliasiantuntijamme auttoivat asiakkaita löytämään asiakkaan tyyliin sopivat ja hänen parhaita puoliaan korostavat kehykset. Meillä oli mukana hyvä messutarjous (silmälasit -50 %), joten ostopäätöksen messuilla tekevät saivat huomattavan edun. Kerroimme messuille osallistumisestamme myymälöissämme sekä sosiaalisessa mediassa: Facebookissa ja Instagramissa.

Koska olemme palvelubusineksessa, messut ovat meille oiva tapa tuoda esiin ammattitaitoisen henkilökuntamme intohimoa asiakaskohtaamisia kohtaan. Messujen iloinen tunnelma tarttuu helposti myös mukaan muihin myymälöihimme ympäri Suomen.

Tänä vuonna olemme luonnollisesti mukana, sillä I love me –messujen idea sopii meidän kohderyhmällemme ja liikeideaamme hyvin: Synsamilla ajatellaan että kun satsaat vähän itseesi ja ulkonäköösi, eli näet hyvin ja näytät hyvältä, – voit hyvin!

 

Original Sokos Hotel Presidentti, Hannele Laurila, Hotellinjohtaja/General Manager

”Lähdimme mukaan I love me -taphtumaan, koska koimme, että osallistuminen on uusi ja erilainen tapa tuoda esiin meneillään olevaa laajaa uudistustamme. Messujen kohderyhmä on myös yksi tärkeimmistä, joten sekin tuki osallistumista. Markkinoimme osallistumistamme omilla nettisivuillamme sekä Facebook-sivuilla. Lisäksi omat bloggaajamme veivät viestiä eteenpäin omien seuraajiensa joukossa mm. Instagramissa.

Olimme tyytyväisiä messujen onnistumiseen. Toki se työllisti ja maksoikin jonkin verran, mutta saimme hyvää näkyvyyttä ja sen lisäksi myös hyvää kokemusta tämäntyyppisestä markkinoinnista. Oman hotellimme osalta emme ole vielä päättäneet ensi vuoden osallistumisesta. Kaiken kaikkiaan messuista ja osallistumisesta niille jäi oikein positiivinen kuva, joten varmasti tätä voidaan harkita myös muissa yhtiömme hotelleissa jatkossa.”

 

Viking Line Abp, Samuli Heiskala, Markkinointipäällikkö

”I love me -tapahtuma on erinomaisesti onnistunut rakentamaan naisia puhuttelevan tapahtuman. Naiset ovat Viking Linen yksi pääkohderyhmistä, joten koimme mukana olon hyvänä tapana puhutella naisia kuluttajina. Markkinoimme osallistumistamme sosiaalisessa mediassa sekä kanta-asiakasviestinnässä. Tapahtuma onnistui mukavasti ja meille jäi erittäin positiivinen kokemus. Toki parantamisen varaa aina seuraavaa tapahtumaa ajatellen jäi.”

 

Mia Höytö Cosmetics Oy, Mia Höytö

”Lähdimme mukaan I love me -tapahtumaan sen tuoman näkyvyyden vuoksi. On hienoa tavata jälleenmyyjiämme sekä asiakkaita samaan aikaan samassa paikassa. Ennen tapahtumaa ja sen aikana markkinoimme osallistumistamme sosiaalisessa mediassa sekä I love me -messujen kanavissa. Osallistumisemme messuilla onnistui hienosti. Saimme osastostamme juuri näköisemme ja sen ansiosta paljon positiivista näkyvyyttä sekä uusia kontakteja. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa yhä suurempaa yleisöä, joten odotukset ensi vuodelle ovat korkealla.”

 

Elixia, Oona Kankkunen, Sales Leader

”Lähdimme tapahtumaan mukaan koska meillä oli hyviä kokemuksia edellisestä vuodestakin ja asiakaskunta messuilla on juuri meidän kohderyhmäämme. Markkinoimme osallistumistamme laajasti Facebookissa, sekä kaikissa ELIXIA keskuksissa. Osallistuminen onnistui todella hyvin ja saimme paljon hyvää palautetta ständistämme. Teimme hyvän myynnin ja saimme paljon uusia kontakteja. Odotukset ensi vuoteen on todella suuret. Odotamme vielä parempia tuloksia!”