Skip to content

Mielessä elintapamuutos? Seuraa sen vaikutuksia terveyteesi
Livit by Nightingale Health -kotiveritestillä

Mietitkö muutosta päivittäisiin elintapoihisi? Livit by Nightingale Health -kotiveritestin avulla voit seurata, miten muutos vaikuttaa terveyteesi.

Valtaosasta asioita, joita päivittäin teemme muodostuu meille tapoja, joihin emme enää kiinnitä huomiota. Osa tavoista on hyödyllisiä tai terveellisiä, kuten hampaiden lankaaminen tai happihyppely kesken työpäivän. Osa taas on sellaisia, joista ei ole meille iloa tai joista voi olla jopa haittaa, kuten lounaan skippaaminen tai puhelimen näprääminen ennen nukkumaanmenoa.

Millaisia tapoja ja rutiineja sinun päivääsi kuuluu ja oletko miettinyt, ovatko ne hyödyllisiä vai haitallisia? Jos ne ovat haitallisia, oletko pohtinut miten niitä voisi muuttaa pikkuhiljaa?

Ymmärtääksemme erilaisten rutiinien merkitystä arkeen on tärkeää pystyä seuraamaan, miten ne vaikuttavat terveyteen. Älykellot ja -sormukset osaavat seurata sykettä ja unen laatua. Niiden lisäksi on kuitenkin olemassa useita palveluja, joiden avulla terveyttä voi seurata syvällisemmin ja kokonaisvaltaisemmin.

Hyvä tapa seurata terveyden kokonaiskuvaa on helppokäyttöinen, sormenpäänäytteen avulla tehtävä veritesti. Testi on nopea tehdä kotona ja sen tulokset osaavat kertoa kehon hyvinvoinnista enemmän, kuin peilikuva tai vaaka.

 

Livit by Nightingale Health -tuloksista selviää kokonaiskuva testaajan terveydentilasta neljän osa-alueen kautta (sydänterveys, vastustuskyky, aineenvaihdunta ja mieli) sekä arvio odotettavissa olevista terveistä elinvuosista nykyisillä elintavoilla. Nightingale Healthin analysoimien satojen tuhansien näytteiden perusteella naiset elävät terveenä keskimäärin 78 vuotta ja miehet 74 vuotta.

Elintapojen merkitys terveiden vuosien määrässä on kuitenkin merkittävä. Terveellisten ja epäterveellisten elintapojen ääripäissä ihmiset elävät keskimääräistä jopa 20 vuotta enemmän tai vähemmän, mikä voi tarkoittaa 40 vuoden eroa terveissä vuosissa. Käyttämällä Livitiä elintapamuutoksen aikana voit seurata, miten tehdyt muutokset elintavoissa vaikuttavat esimerkiksi terveiden vuosien lisäksi myös mm. sydänikään, vastustuskykyyn ja diabetesresistenssiin.

 

Miten usein Livit by Nightingale Health -testi kannattaa tehdä? Vastaus tähän kysymykseen riippuu siitä, mikä on lähtötilanteesi ja millaisia haaveita sinulla on terveytesi suhteen.

Terveyden ylläpitämiseen: testi puolen vuoden välein

Tämä on sopiva tahti sinulle, joka haluat tarkistaa terveytesi nykytilan ja varmistaa, ettei sinulla ole syytä huoleen nyt eikä puolen vuoden päästä.

Terveyden boostaamiseen: testi kolme kertaa vuodessa

Tämä tahti on sopiva sinulle, joka haluat kehittää elintapojasi aktiivisesti terveellisempään suuntaan ja pysyä motivoituneena tekemistäsi muutoksista. Jos suunnittelet ruokavalion petraamista, unirytmin korjaamista tai liikuntaharrastuksen aloittamista ja haluat seurata sen vaikutuksia, suosittelemme testin tekemistä neljän kuukauden välein. Terveytesi koheneminen saattaa näkyä Livit-tuloksissasi nopeammin kuin peilin kautta, mikä boostaa motivaatiota entisestään.

Terveyden optimointiin: testi neljä kertaa vuodessa tai useammin

Tämä tahti on sopiva sinulle, joka kokeilet innokkaasti erilaisia mullistavia terveystrendejä, ja haluat seurata niiden vaikuttavuutta intensiivisesti. Tee testi seurataksesi miten kehosi reagoi, jos päätät kokeilla kokonaan uutta ruokavaliota, paastoamista tai intensiivistä treenijaksoa ja tarvitset tietoa suorituskyvystäsi lyhyellä aikavälillä.