Skip to content

Vastuulliset tuotteet

Vastuullisten valintojen tekeminen arjessa voi olla hankalaa ja monimutkaista – mikä ylipäätänsä on vastuullinen tuote?

Vastuullisten valintojen tekeminen on tehty Weecos.comissa helpoksi

Ekologiset ja eettiset valinnat niin vaate-, asuste- kuin kodinsisustusostoksilla ovat tulleet jäädäkseen. Merkkien taustojen selvittäminen ei kuitenkaan ole nopeaa. Weecosin kehittämien vastuullisuusleimojen myötä tuotteiden filtteröinti oman arvopohjan ja mieltymysten mukaisesti helpottuu huomattavasti.

– Vastuullisten valintojen tekeminen arjessa voi olla hankalaa ja monimutkaista – mikä ylipäätänsä on vastuullinen tuote? Kuluttajalle jää kohtuuton vastuu itse selvittää tuotteen alkuperä, ja muut itselle tärkeät vastuullisuusarvot. Pyrimme vastuullisuusleimoillamme tarjoamaan tähän helpotusta. Vastuullisen kuluttamisen ei pidä olla tylsää eikä vaikeaa, sanoo Weecosin perustaja ja toimitusjohtaja Hanna Lusila.

Tuotteen vastuullisuus koostuu monista eri tasoista, ja Weecos haluaa auttaa asiakasta hahmottamaan vastuullisuuden eri näkökulmia. Weecosissa voi hakea esimerkiksi muovittomia, vegaanisia tai kotimaisia tuotteita. Jokaisella tuotteella on oltava vähintään kaksi leimaa.

Miten Weecosissa varmistetaan merkkien vastuullisuus?

Kaikki Weecosissa myytävät tuotteet on valmistettu ympäristöä, ihmisiä ja eläimiä kunnioittaen. Nämä lupaukset varmistetaan merkkien vastuullisuuden auditoinnilla.

– Weecos perustettiin, koska ympäristöä ja ihmisiä kunnioittaville tuotteille oli selkeä tarve. Suomessa ja maailmalla syntyi jatkuvasti lisää uusia, upeita, vastuullisia design-merkkejä, joiden löytäminen oli kuitenkin työlästä ja ne olivat monien ulottumattomissa. Emme etsinnöistä huolimatta löytäneet verkosta palvelua, jonne ne olisi koottu yhteen. Näin meille syntyi ajatus ratkaisusta, kestävän elämäntavan digitaalisesta keskuksesta Weecosista, Hanna kertoo.

”Kyselyssä arvioidaan merkin ja sen tuotteiden laatua taloudellisen ja sosiaalisen vastuun sekä ympäristövastuun näkökulmista.”

Jokainen Weecosissa oleva merkki on läpäissyt Weecosin vastuullisuuskyselyn, joka on kehitetty yhdessä asiantuntijoiden kanssa heti yrityksen perustusvaiheessa vuonna 2012. Kyselyssä arvioidaan merkin ja sen tuotteiden laatua taloudellisen ja sosiaalisen vastuun sekä ympäristövastuun näkökulmista. Kysely pyrkii hahmottamaan tuotteen koko elinkaaren, ja eri osioissa keskitytään itse tuotteeseen, materiaaleihin, tuotantoon, immateriaalioikeuksiin, pakkaamiseen ja kuljetukseen sekä tuotteen huoltoon ja kierrätykseen. Lisäksi yritys perustelee sitä, mikä häntä motivoi kestävään ja vastuulliseen liiketoimintaan ja avaa, miten se huolehtii omasta ja työntekijöidensä hyvinvoinnista.

Weecos.com on vastuullisten tuotteiden kauppa-alusta, joka auttaa asiakkaita tekemään laadukkaita, kestävää kehitystä tukevia valintoja kokoamalla vastuulliset, edistykselliset designmerkit saman katon alle. Tällä hetkellä Weecosista löytyy yli 280 designmerkkiä ja 6000 tuotetta. Weecosin sisältö ja muodista, hyvinvointi- sekä kodintuotteista koostuva laaja tuotevalikoima on ainutlaatuinen eikä vastaavan tuoteportfolion kauppa-alustoja ole kansainvälisestikään olemassa. Lisäksi Weecos on maailman ensimmäisiä kauppapaikkoja, joka tarjoaa mahdollisuuden valita tuotteita omien arvojen perusteella.

Vuoden 2019 I love me -messuilla Weecosin osastolla oli mukana yli 30 kotimaista merkkiä. Vastuullinen muoti näkyi vahvasti myös messujen ohjelmassa.

Lue lisää Weecosista