Skip to content

Huolehditaan hyvinvoinnista – vinkkejä kotitreeniin ja kotona puuhailuun

 

Koronaviruksen aiheuttamien poikkeustoimien aikana itsestä huolehtiminen on erittäin tärkeää – silloin jaksaa myös kannatella paremmin muita läheisiä. Kun tekeminen on kaventunut neljän seinän sisälle, kannattaa siitä ottaa kaikki irti: maalata vihdoin se uutta väriä kaipaava seinä, aloittaa joululahjavillasukkien kutominen, viritellä vanha harrastus, siivota tavarasta täyttyneet nurkat tai lähettää ystävälle perinteinen postikortti! Entä, jos ei saa itsestään mitään irti? Suunnittele ja kalenteroi itsellesi viikkoaikataulu eteenpäin, jolloin askareisiin ryhtyminen helpottuu. Tai kokeile life coach ja kirjailija Mel Robbinsin “viiden sekunnin sääntöä”: laske viidestä alaspäin – päästessäsi ykköseen ryhdy samantien empimättä toimeen!

 

Joogaa kotona

Jooga on mitä parhain tapa pitää yllä hyvinvointia ja laskea stressitasoja. Vaikket pääsisi nyt joogatunnille paikanpäälle, voit luoda joogastudion sinne missä olet. Esimerkiksi Oh my goodness https://ohmyshop.fi/products/joogat-kotiin-2kk-new tarjoaa laadukkaita livenä lähetettäviä joogatunteja viitenä päivänä viikossa. Tarjolla on monipuolinen valikoima mm. astanga, vinyasa ja yin-joogaa. Myös Yoga Nornic https://yoganordic.fi/fin/ tarjoaa tasokasta OMline joogaa ja pilatesta. Tuntivalikoimasta löytyy vaihtoehtoja jokaiselle taustasta ja taidoista riippumatta.

 

 

Kotitreeni ja ulkoliikunta kohottaa kuntoa sekä mielialaa

Liikunta on lääkettä monellakin tapaa: se voitelee mahdollisesti kehnon etätyöergonomian jäykistämää kehoa, mutta liikkuminen tuottaa myös tehokkaasti luonnollisia mielihyvähormoneita sekä endorfiinia, jotka vähentävät stressiä. Monet liikuntapaikat ovat nyt suljettuina, mutta lenkkipolut ovat aina avoinna kaikille.

 

”Kyllä minä saan voimaa metsässä kulkiessa taustalla lintujen laulua kuunnellen. En kulje valmiita kuntoratoja, vaan pieniä polkuja. Se tekee tasapainolle hyvää, kun on haastavampaa liikkua luonnon maastossa, missä on juuria, käpyjä ja kantoja.”

 

Koti on myös mitä mainioin jumppapaikka! Kunto pysyy yllä vaikka harrastuspaikat ovat kiinni, kun pidät yllä normaalia treenirytmiä. Jos oma kuntopiiri ei tunnu nostavan hikeä pintaan, voit hakea tahtia ja vinkkejä oman kehon painolla tehtäviin liikkeisiin onlinetreeneistä. Kotitreeniin saat tehoa myös ottamalla osaa erilaisiin treenihaasteisiin ja asettamalla itsellesi tavoitteita. Montako punnerrusta aiot saada kuukauden kuluttua?

Esport https://esport.fi/online-tunnit/ tarjoaa jäsenilleen online-tunteja, joihin voit osallistua reaaliaikaisesti tai myöhemmin tallenteita hyödyntäen.  Myös FitClub Finlandilla https://www.fitclubfinland.fi on kattavia valmennusvalikoimia niin vasta-alkajille kuin kokeneillekin treenaajille. Tunnetut ja ammattitaitoiset valmentajat ovat suunnitelleet monipuolisia treeni- ja ruokavaliovalmennuksia jokaiseen tarpeeseen.
Spartan ja Fast tarjoavat poikkeusoloissa kaikille neljän viikon ilmaisen treeniohjelman, joka soveltuu mitä parhaiten kotona suoritettavaksi. Ohjelma keskittyy kehonhuoltoon ja kehonpainolla tehtäviin harjoitteisiin. https://fast.fi/blog/post/428_korona-sulkee-meidaet-kotiin-ota-kaeyttoeoen-4-viikon-ilmainen-treeniohjelma?page_type=post

Esport-jäsenenä pääset treenaamaan myös kotona! Mukana tutut ohjaajat.

Online-tunnit

Pidä huolta itsestäsi – löydä juuri sinulle paras nettivalmennus.

FitClub Finland - nettivalmennukset

Spartan ja Fast auttaa sinua liikkumaan. Ota käyttöösi ilmainen treeniohjelma.

4 viikon ilmainen treeniohjelma

Kokkaa kotona hyvää ja terveellistä

 

Kotona kokkailu on lisääntynyt useimmilla moninkertaisesti ravintoloiden ollessa kiinni ja myös lounastaukojen siirryttyä etätöiden myötä kotikonttoreille. Hyvinvointi lähtee monipuolisesta ravinnosta ja siitä huolehtimisen tekevät helpommaksi maukkaat ja terveelliset reseptit. Biokian https://biokia.fi/reseptit/ marjaisilla resepteillä voit loihtia lautaselle makeat ja suolaiset herkut. Kokeile vaihtaa välipala vaikkapa proteiinilettuihin tai appelsiini-tuorepuuroon Puhdistamon helpoilla resepteillä. https://www.puhdistamo.fi/blogs/reseptit  Makeanhimon taltuttamiseen toimivat Foodinin https://foodin.fi/reseptit/ resepteillä valmistetut mansikkaiset kuppikakut tai raakasuklaakonvehdit. Täydennä ruokavaliota tarvittaessa ravintolisillä ja superfoodeilla, joita löydät kattavan valikoiman esimerkiksi Ruohonjuuresta. Ja mikä parasta, ainekset saa tilattua suoraan kotiovelle!

 

 

Pidetään huolta itsestämme!