Skip to content

Tekstiili- ja muotialan kiertotalouspalkinnot nyt haussa

Hei sinä, joka edistät kiertotaloutta tekstiilialalla. Nyt on sinun vuorosi loistaa, saada mainetta ja kunniaa.

I love me -messut haluaa edistää muoti- ja tekstiilialan vastuullisuutta ja kiertotaloutta nostamalla esiin muodin ja tekstiilialan parissa toimivia, kiertotaloutta hyödyntäviä toimijoita. Tule mukaan 2 500 euron suuruisten kiertotalouspalkintojen hakuun.

Kategoriat ovat:

1. Innovaattori

Toimija, joka on innovaatiollaan edistänyt tekstiilien kiertotaloutta. Tehty innovaatio voi olla esimerkiksi uusi, kierrätetyistä raaka-aineista tehty materiaali tai innovaatio, joka on vähentänyt tekstiilin käytön aikaisia ympäristövaikutuksia (esim. vähemmän kuormittava tai mikromuoveja keräävä pesuratkaisu, tms.). Innovaatio tai sen laajempi käyttöönotto tai kaupallistaminen on maksimissaan kaksi vuotta vanha.


Kuva: Anna Sullivan

2. Elinkaaren pidentäjä

Toimija, joka pidentänyt tekstiilien elinkaaren pituutta esimeriksi korjaamalla, muodistamalla, käyttämällä uudelleen tai myymällä kierrätettyjä tuotteita tai on yleisesti parantanut keräyksen ja kierrätyksen tehokkuutta (innovatiiviset keräys- ja lajitteluratkaisut).

 

3. Designeri

Suunnittelija, jonka vaate kunnioittaa kiertotalouden periaatteita. Kilpailuasussa kiertotalous ja vastuullisuus on otettu huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Finalistiasut esitellään I love me -messuilla 22.- 24.2021 olevalla Kiertotalous-alueella.


Kuva: Ricardo Gomez Angel

Osallistumisohjeet

Valitse itsellesi sopivin kategoria, tee siitä A1-kokoinen posteri, muokkaa se PDF-muotoon ja lähetä viimeistään 30.9.2021 klo 16 (pdf-muodossa) osoitteeseen Taira.Sjoblom-Tallus@messukeskus.com. Designeri-luokassa posterissa on oltava kuva kilpailuun ilmoitettavasta vaatteesta. Perustele ja kerro posterissa haluamallasi tavalla, miten kategorian ehdot täyttyvät sinun tai työsi kohdalla.

  • Otsikoi posteri haluamallasi tavalla
  • Posterin oikeaan yläkulmaan merkitään kategoria, johon työ on ilmoitettu
  • Posterissa on oltava hakijan yhteystiedot: nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Ilman yhteystietoja työ ei pääse mukaan hakuun.

 

Töiden arviointi

Eri kategorioiden työt ryhmitellään yhteen ja ne arvioi asiantuntijaraati. Mukana olevat tahot ovat Suomen tekstiili & Muoti ry, Muoti- ja urheilukauppa ry, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Messukeskus. Raati kokoontuu lokakuun alussa. Jatkoon päässeisiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Posterit esitellään raadin haluamin osin I love me -messuilla.

Kilpailun palkinnot rahoittaa Suomen Messusäätiö. Palkinnot ovat verottomia.