Skip to content

Syksyn 2019 muotitrendit

Nämä ovat muotitoimittaja ja stylisti Liisa Kokon poimimat neljä herkkua syksyn muotitrendeistä. I love me -muotinäytöksissä pääset kokemaan tulevan kauden trendit ja inspiroitumaan.

Runsaudensarvi

Se on varmaa, että syksyn muoti ei ole ainakaan tylsää. Luvassa on värikylläisiä, kuviorikkaita ja inspiroivia vaatteita ja asusteita. I love me -muotinäytöstenkin takaa löytyvä muotitoimittaja ja stylisti Liisa Kokko poimi esille neljä herkkua.

 

Kukat jatkavat loistoaan

Kukat eivät lakastu talven tullen vaan tämä kuosi on ja pysyy muodinhuipulla. Sesongin vaihtuessa väriskaala tummenee eli tummapohjaiset printit näyttävät nyt tuoreimmilta. Eri lajikkeet seikkailevat sulassa sovussa eli ruusuja, daalioita, liljoja, horsmia, orvokkeja ja tulppaaneja on esillä. Tämä kukkakirjo tullaan näkemään vahvasti myös I love me -messujen muotinäytöksessä.

Poimi parhaat kukat näin:
– hanki pitkähelmainen, boheemi mekko, jonka voit yhdistää cowboybuutseihin tai maihareihin.
– kiedo kukkahuivi pannaksi hiuksiin tai rusetiksi poninhännän ympärille.
– etsi kukkaprintattu toppatakki.

 

Hihat poikki

Viitat ja keepit ovat tehneet lennokkaan paluun. Ne ovatkin loistavia välikausitakkeja. Kiitos kerrospukeutumisen, ne toimivat myös kylmemmällä säällä. Viitat ja keepit vievät tunnelmat 1800-luvun romantiikkaan. Niinpä niiden materiaalit vaihtelevat elegantista sametista rouheaan tweediin.

Sukella viittaan näin:
– pue pakkasella viitan alle tuhti pooloneule ja leudolla säällä hienostunut paitapusero.
– kevytuntuvatakki viihtyy viitan alla mainiosti.
– pitkät villa- tai nahkakäsineet ovat poikaa.

 

Nahkaa nahalla

Nyt pukeudutaan nahkaan ihan päästä varpaisiin. Loistava uutinen on se, että klassisen mustan rinnalle on tullut värivaihtoehtoja. Ruskean eri sävyt ovat suosiossa konjakinruskeasta maitokahviin. Metsänvihreä, marmeladinpunainen ja okra ovatkin yllätysvärejä. Toivelistalle kannattaa laittaa 70-luvun tyylinen takki, paitamekko ja leveälahkeiset, korkeavyötäröiset housut.

Ota nahkamuoti haltuun näin:
– yhdistä reilu yläosa kapeisiin nahkahousuihin.
– nahkaminihame viihtyy paksujen sukkahousujen ja bikersaappaiden kanssa.
– vaihda kankainen housupuku nahkaiseen versioon.

 

Sano sinappi

Keltainen ei ehkä ole helpoin väri meille suomalaisille, mutta onneksi siitä löytyy sävyjä moneen lähtöön. On kirpeää sitruunankeltaista, joka on erittäin ajankohtainen juuri nyt. Kananpojankeltainen miellyttää lempeän pastellisena. Sinappi maustaa ja syventää väriskaalaa. Keltainen janoaa päästä yhdistettäväksi muihin väreihin.

Yhdistele keltaisia näin:
– sen parhaat kaverit ovat pinkki, petrooli, violetti ja vihreä.
– asusteväriläiskänä se on loistava eli laukku, huivi tai pipo keltaisina enrgisoivat asun.
– jos haluat erottautua katukuvassa, hanki kirkkaankeltainen villakangas- tai toppatakki.

 

Teksti: Liisa Kokko

I love me muotinäytös 2019 puhkesi kukkaan

Vuoden 2019 I love me -messujen muotinäytöksistä sai ideoita tulevan kauden pukeutumiseen. Näytöksen visuaalisena teemana olivat kukat, jotka näkyivät monin tavoin sekä kuoseissa että lavasteissa.

”Näytöksessä trendit ja valikoima tuodaan ihmisten eteen viihdyttävällä ja inspiroivalla tavalla. Näytös on runsauden sarvi, josta voi poimia ideoita. Toiveeni on, että jokainen katsoja saisi näytöksestä jonkun idean omaan pukeutumiseensa, jonka haluaa toteuttaa.” visioi Liisa Kokko.