Skip to content

Oliiviöljyn terveysvaikutukset – laadulla on väliä

Oliiviöljyn monet hyödyt

Oliiviöljy on tuote, joka löytyy lähes jokaisesta kotitaloudesta. Lukuisat tutkimukset vahvistavat näyttöä sen monista terveysvaikutuksista. Oliiviöljy on loistava hyvien rasvojen lähde ja erinomainen tuote ruoanlaitossa. Lisäksi se sisältää runsaasti antioksidantteina toimivia polyfenoleita, jotka suojaavat kehoa muun muassa tulehduksilta. Oliiviöljyissä on kuitenkin eroja. Mikä tekee oliiviöljystä laadukkaan? Mitä on huomioitava tuotantoprosessissa, jotta oliiviöljyn terveysvaikutukset säilyvät?

Mikä takaa oliiviöljyn laadun ja maun?

 

Öljyn vihollisia ovat happi, lämpö, valo ja aika – sekä niin kuluttajan kuin tuottajankin tietämättömyys tai välinpitämättömyys. Näihin kaikkiin voidaan nykyään vaikuttaa vahvemmin kuin koskaan. Puhdistamon extra-neitsytoliiviöljy tulee Länsi-Kreetan auringonpaahteisilta luomusertifioiduilta oliiviviljelmiltä.

Taidokas ja torjunta-aineeton tuotantoprosessi mahdollistaa, että kaikki öljyn makuominaisuudet ja aromit ovat parhaimmillaan juuri sellaisenaan – ilman mitään lisättyä tai poistettua. Tuotantoprosessissa tärkein vaihe on viljely. Kreetalla oliivinviljelyä on dokumentoitu jo tuhansien vuosien ajan, mikä mahdollistaa parhaiden viljelytapojen löytämisen. Kreetalaiset Koroneiki-oliivit viljellään ja kerätään hellävaraisesti käsin.

Öljy valmistetaan alhaisessa lämpötilassa noudattaen EU:n tiukimpia luonnonmukaisen viljelyn laatujärjestelmän koskevia sääntöjä. Tehokas öljymylly kykeneekin muuttamaan oliivit öljyksi jopa 45 minuutissa. Myös happipitoisuus pysyy alhaisena, sillä oliivit valmistetaan öljyksi niiden sadonkorjuupäivänä. Nämä seikat ovat ensisijaisen tärkeitä oliiviöljyn laadun takaamiseksi.

Viljelijöiden ja ympäristön hyvinvointi on sydämen asia ja siihen panostetaan oliiviviljelmillä ainutlaatuisella intohimolla. Toiminnan ylläpito ja kehitystoiminta toteutetaan äärimmäisellä huolenpidolla, mikä näkyy myös lopputuloksessa ja takaa laadukkaan oliiviöljyn.

Oliiviöljyn terveysvaikutuksiin ja Puhdistamon laadukkaisiin tuotteisiin pääsi tutustumaan lisää asiantuntijoiden opastuksella vuoden 2019 I love me:ssa. Tuotteet löydät myös Puhdistamon verkkokaupasta >>

Haluatko saada I love me:n uusimmat blogikuulumiset, ohjelmajulkistukset sekä edut suoraan sähköpostiisi?

Liity messuklubiin