Skip to content

Vastuullisia ja kestäviä elämyksiä

Messukeskus on vastuullisen tapahtumajärjestämisen edelläkävijä Suomessa ja globaalisti.

 

Messukeskus sai ensimmäisenä suomalaisena tapahtumajärjestäjänä ISO 14001 -ympäristösertifikaatin vuonna 2009. Ympäristölupauksemme on olla 110 % hiilineutraali vuonna 2029. Saavutamme tavoitteemme vähentämällä energiankäyttöä, kasvattamalla uusiutuvan energian osuutta, kierrättämällä ja tekemällä hankinnat vastuullisesti. Neuvomme ja opastamme myös asiakkaitamme vastuulliseen ja ympäristöystävälliseen toimintaan tapahtumissa.

Olemme energiaviisas tapahtumatalo, sillä hyödynnämme modernia talotekniikkaa eri tavoin: aurinkosähköä, maalämpöä, kaukokylmää, lämmön talteenottoa ja led-teknologiaa. Vuosikymmenen kuluessa olemme puolittaneet vedenkulutuksemme, pienentäneet lämmönkulutusta viidenneksellä ja sähkönkulutusta 15 %:lla. Messukeskuksen katoille asennettiin 1589 aurinkopaneelia kesällä 2019. Yhteistyössä Helenin kanssa avattu aurinkovoimala kasvattaa uusiutuvan energian osuutta energiankäytössämme.

Kierrätämme ja kiinnitämme huomiota ruokahävikkiin

Messukeskuksen jätteistä 99 % menee hyötykäyttöön. Meillä lajitellaan muun muassa keräyspaperit ja -pahvi, biojäte, keräyspuu, lasi, muovit, metallijäte ja matot. Rakennus- ja purkuaikana asiakkaitamme auttaa kiertävä ympäristövalvoja. Toimistomme on muoviton.

Ympäristöasiat ovat tärkeitä myös Messukeskuksen ravintoloissa. Torjumme ruokahävikkiä yhdessä ravintolapalveluistamme vastaavan Fazer Food Servicesin kanssa. Kahviloissamme tarjoamme vihreällä energialla vastuullisesti paahdettua kahvia, josta ei kerry lainkaan ympäristöä rasittavaa kahvijätettä.

Liikenteen kuormitusta pyritään pienentämään tarjoamalla latauspisteitä sähköautoille ja hybrideille. Kannustamme käyttämään julkista liikennettä, lisäksi meillä on runsaasti tilaa pyörille ja lähistöllä useita kaupunkipyöräasemia.

Yhdessä teemme enemmän

Rakennamme yhdessä kumppaneiden kanssa parempaa tulevaisuutta ympäristölle ja ihmisille. I love me -messuilla on myynnissä Vamos-lippu, jolla kerätään varoja lasten ja nuorten hyvinvoinnin hyväksi. Vamos-lipulla voi auttaa nuoria löytämään omat voimavaransa ja polkunsa elämässä. Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos auttaa syrjäytymisvaarassa olevia 16–29-vuotiaita nuoria tarjoamalla tukea ja opastusta tulevaisuuden suunnitteluun. Jokaisesta myydystä Vamos-lipusta lahjoitetaan euro kohteelle. Tämän lisäksi Messukeskus lahjoittaa Vamokselle lipputuottoja vastaavan määrän tukea.

Erilaiset yritykset messuilla

Messut on yrityksille markkinointikanava, joka tarjoaa mahdollisuuden kohdata kuluttajat ja kertoa heille tuotteista ja palveluista kasvokkain. I love me on Messukeskuksen suosituimpia yleisötapahtumia, jossa on tänä vuonna mukana yli 450 yritystä. Mukana on monenlaisia hyvinvoinnin, kauneuden ja muodin toimijoita, esimerkiksi monia ekomuotiin ja luonnonkosmetiikkaan keskittyneitä osastoja.

Tapahtumien ohjelmissa tuodaan esiin erilaisia näkökulmia asioihin. Vastuullinen kuluttaminen nousee esiin I love me -messujen ohjelmissa, joissa puhutaan muun muassa vaatteiden elinkaaresta ja ylijäämämateriaalien käytöstä niin kosmetiikan kuin muotiteollisuudenkin raaka-aineina.

Saamme aika ajoin kuluttajilta palautetta yksittäisistä näytteilleasettajista. On hienoa huomata, että kuluttajat ovat nykypäivänä oikeasti tiedostavia tuotteiden alkuperän suhteen. Kehitämme tapahtumiamme jatkuvasti, jotta täytämme asiakkaidemme odotukset ja luomme houkuttelevan ja viihtyisän tapahtuman tavoittelemallemme kohderyhmälle.

Messujen tehtävänä on tuoda esiin erilaisia vaihtoehtoja, joista kukin kuluttaja voi valita omiin arvoihinsa sopivat. Meille on tärkeää, että mahdollisimman monenlaiset teemat ja näkemykset pääsevät tapahtumissa esiin, ja haluamme tapahtumien kautta kannustaa ihmisiä avoimeen ja asialliseen keskusteluun.

Anna meille ideoita vastuullisuustyöhön

Arvostamme kuluttajilta tulevaa palautetta. Kaikki palautteet luetaan huolellisesti, ja ne huomioidaan tapahtuman kehittämisessä.

Haluatko kysyä vastuullisuustyöstämme? Tai onko sinulla uusia ideoita liittyen I love me -messujen vastuullisuuteen?

Ota yhteyttä