Skip to content

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailu 

Lue lisää 

 

I love me -messut ja Häät-lehti etsivät jälleen Vuoden Kauneinta Sormusta

Kilpailun tämän vuoden teema Häivähdyksiä innostaa kulta- ja hopeaseppiä sekä korumuotoilijoita etsimään viitteitä huomisen kauneudesta ja ilosta suunnata kohti tulevaisuutta. Nyt 16. kertaa järjestettävä kilpailu nostaa esiin suomalaista korusuunnittelua ja käden taitoja. Osallistujilta odotetaan suunnitelman ohella sormuksen muotokieltä tukevaa uniikkia nimeä sekä lyhyttä inspiroivaa tarinaa siitä, mikä suunnittelijaa innoitti sormuksen muotoilussa ja materiaalivalinnoissa.  

Miten ilo tulevista päivistä on puettu sormuksen muodoksi ja yksityiskohdiksi? Millainen on uuden sukupolven sormus? Miten toimimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, eettisesti ja läpinäkyvästi, jotta suomalaisena käsityönä valmistetut sormukset ovat edelleen osa arkea ja juhlaa tulevien vuosikymmenten ja -satojen kuluttajille? Mitä on otettava huomioon tänään, jotta uusia sormuksia tehdään, niitä lahjoitetaan sukupolvilta toisille sekä kunnostetaan ja muotoillaan uudelleen arvokkaita materiaaleja kierrättäen?

Kilpailu on kaksiosainen

Kilpailun esiraati valitsee estetiikan ja tarinan perusteella ensimmäiseen jatkovaiheeseen noin 20 ehdotusta. Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä Häät.fi-sivulla lokakuussa 2023. Lopullisia finalisteja valitessaan raati arvioi sormusten laadun, käytettävyyden, estetiikan ja tarinan lisäksi kaupallista suunnitelmaa eli sitä, miten muotoilijan sormusdesign voisi valloittaa uusien sukupolvien sydämiä Suomessa ja ulkomailla. Finaaliin yltäneet sormukset esitellään I love me -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.10.2023 sekä Häät-lehdessä lokakuussa 2023. Marraskuussa julkistettava kilpailun voittaja saa I love me -messujen lahjoittaman 3000 € stipendin.  

Kilpailun esiraadissa ovat vuonna 2023 Suomen Kultaseppien Liiton toiminnanjohtaja Henrik Kihlman, radiotoimittaja/Aito Iskelmä ja näyttelijä Hanna Kinnunen, Designmuseon yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen, Huutokauppa Helanderin johtava intendentti Hanne Siekkinen, Häät-lehden ja Häät.fi:n päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, vaikuttaja ja podcast-juontaja Sara Parikka ja I love me -messujen viestinnän asiantuntija Pia Sievinen.

Lue lisää

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun aiemmat voittajat:

2022: Eva, Maria Kalström (Guldviva)

2021: Forget-me-not, Pia-Mari Jull (Kultaseppämestari)
2020: Routa, Annika Takanen (Festive-timanttikorut)
2019: Pretty in Pink, Laura Darth (By Laura Darth)
2018: Satumetsä, Kristian Saarikorpi (Saarikorpi Design)
2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)