Skip to content

Vuoden nuori suunnittelija 2021 -kilpailun säännöt

Kilpailutöiden on oltava perillä viimeistään 1.6. Kilpailutöitä ei palauteta. Liitä kilpailutyön mukaan erillinen paperi,
josta käy ilmi nimesi, oppilaitoksesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Nimesi ei saa näkyvä missään niistä työsi osissa, joihin haluat raadin tutustuvan.

Töiden perusteella raati valitsee 3–5 suunnittelijaa haastatteluihin, jotka käydään viikolla 23. Vuoden nuori suunnittelija 2021 -kilpailun voittaja valmistaa tai teettää kilpailutyönsä pohjalta asun tai asuja kesä-lokakuun aikana. Messukeskus osallistuu materiaalikustannuksiin enintään 1 500 eurolla.

Lähetä kilpailutyösi ti 1.6. mennessä osoitteeseen:
Messukeskus Helsinki / Taira Sjöblom-Tallus
PL 21 (Messuaukio 1), 00521 Helsinki
Merkitse kuoreen viitteeksi
Vuoden nuori suunnittelija 2021.

Lähettämällä kilpailutyön osallistuja sitoutuu seuraaviin sääntöihin:

Osallistumisoikeus

Kilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset ja suomalaisissa oppilaitoksissa opiskelevat ulkomaalaiset opiskelijat, joiden pääaineena tai sivuaineena on vaatesuunnittelu tai sitä vastaava, jollain toisella nimikkeellä annettava vaatetus-, muoti- tai tekstiilialan opetus. Mukaan luetaan myös esittävien taiteiden pukusuunnittelu- ja puvustusopinnot.

Myös tänä lukuvuonna (2020-2021) valmistuneet tai valmistuvat voivat osallistua kilpailuun.

Kilpailuun osallistutaan Vuoden nuori suunnittelija 2021 -kilpailua varta vasten suunnittelulla asulla/asukokonaisuudella. Esimerkiksi aiemman vuoden kilpailutyöllä, opiskeluihin liittyvällä työllä tai muuta kilpailua varten suunnitellulla työllä ei voi osallistua kilpailuun.

 

Kilpailutyö

Kilpailuun lähetettävää luonnosta kannattaa taustoittaa kirjallisesti tai kuvallisesti, eli kertoa joko siitä, mistä ajatus lähti liikkeelle tai siitä, miten aikoo työstää vaatetta jatkossa.

Messukeskus sopii kilpailun voittajan kanssa voittotyön valmistamisesta. Messukeskus korvaa kilpailun voittajalle työn valmistamisen kohtuulliset materiaalikustannukset enintään 1500 euroon asti. Voittotyö jää julkistustilaisuuden jälkeen suunnittelijan omistukseen.

 

Palkinnot

Palkintona on Suomen Messusäätiön lahjoittama 5000 euron stipendi. Voittaja saa myös oman osaston I love me 2021 -messuilta. Osastolla olevista rakenteista ja osaston sisällöstä sovitaan yhdessä.

Voittaja tai voittoisa työ näkyvät myös I love me -messukokonaisuuden ohjelmassa erikseen sovittavalla tavalla.

 

Sääntöjen muuttaminen

Messukeskuksella ja kilpailun tuomaristolla on oikeus muuttaa tai tarkentaa sääntöjä kilpailun kuluessa.