Skip to content

 

Vuoden nuori suunnittelija 2019:

Emma Saarnio

Emma Saarnio teki Eino Leinosta modernin runopojan

Aalto-yliopistossa muotoilun laitoksella opiskeleva Emma Saarnio voitti Vuoden nuori suunnittelija 2019 -kilpailun. Tänä vuonna 25. kertaa järjestetyn kilpailun tehtävänä oli inspiroitua Eino Leinon runoudesta. Saarnion voittajatyön luovuuden lähteenä on Leinon kuuluisin runo Nocturne, jossa runoilija hakee mielenrauhaa luonnosta.

Leinon töissä ilmenee luonto ja suomalaisuus. Luonnossa oleminen on myös minulle suuri inspiraation ja luovan ajattelun lähde. Runo sopii hyvin myös tähän hetkeen, jossa luonnon arvo ja sen monimuotoisuuden vaalimisen tärkeys ovat jatkuvasti keskustelun aiheena, Saarnio kertoo.

 

 

 

Voittaja-asu

Kilpailun raadin mukaan Saarnion voittoisa työ on taiteellisesti tasokas. Se on käyttövaate, joka toimii samaan aikaan taidenäyttelynä. Asu koostuu housuista, kahdesta paidasta, hansikkaista ja takista. Asun takkipaita on saanut inspiraationsa Eino Leinon viitasta, jonka taiteilija hankki aikanaan Roomasta.

Asua kehitellessäni pohdin, millainen Eino Leino voisi olla nuorena miehenä vuonna 2019. Itsenäinen ja kyseenalaistava pohdiskelija, joka vetäytyy luontoon miettimään – pois informaatio- ja ärsyketulvan piiristä. Mieleeni piirtyi kuva modernista runopojasta, joka rohkeasti ilmaisee ajatuksiaan ja arvojaan, Saarnio kuvailee.

 

Emma Saarnio palkittiin Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 5000 € stipendillä Gardenin tiloissa, joissa hän saa myös näkyvyyden parin viikon ajaksi lokakuussa 2019. Vuoden nuori suunnittelija saa oman osaston 18.–20.10.2019 järjestettävästä I love me -tapahtumasta, ja voittoisa työ on mukana myös tapahtuman suosituissa muotinäytöksissä.

Lue lisää voittajasta ja asusta Lisätietoa kilpailusta

Vuoden nuori suunnittelija Emma Saarnio (vasemmalla).