Skip to content

Vuoden nuori suunnittelija 2023 -kilpailun säännöt

 

Kilpailutehtävä

Kilpailutehtävä on kaksiosainen:

  1. Kaikille osanottajille: Suunnittele asukokonaisuus, aiheena on ilo. Liitä mukaan muutaman lauseen – max. 1000 merkkiä – sanallinen perustelu siitä, miten suunnittelemasi asu kuvastaa iloa.
  1. Haastatteluun kutsuttaville: Kilpailutehtävän toinen osa pitää sisällään MIELI ry:n Mielinauhan 2024 suunnittelun. I love me -messut tekee vuonna 2023 yhteistyötä MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa. Mielen hyvinvointi näkyy syksyllä messujen ohjelmassa ja nivoutuu Vuoden nuori suunnittelija -kilpailutehtävään Mielinauhan suunnittelun kautta. Tee siis ehdotus Mielinauhaksi ja valmistaudu esittelemään ideasi, mikäli saat kutsun haastatteluun.

 

Kilpailun aikataulu

Kilpailutöiden on oltava perillä viimeistään 19.5.2023. Kilpailutöitä ei palauteta. Liitä kilpailutyön mukaan erillinen paperi, josta käy ilmi nimesi, oppilaitoksesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Nimesi ei saa näkyä missään niistä työsi osissa, joihin haluat raadin tutustuvan.

Töiden perusteella raati valitsee 3–5 suunnittelijaa haastatteluihin, jotka käydään viikolla 23. Vuoden nuori suunnittelija 2023 -kilpailun voittaja valmistaa tai teettää kilpailutyönsä pohjalta asun tai asuja kesä-lokakuun aikana. Messukeskus osallistuu materiaalikustannuksiin enintään 1500 eurolla.

 

Osallistumisoikeus

Kilpailuun voivat osallistua kaikki suomalaiset ja suomalaisissa oppilaitoksissa opiskelevat ulkomaalaiset opiskelijat, joiden pääaineena tai sivuaineena on vaatesuunnittelu tai sitä vastaava, jollain toisella nimikkeellä annettava vaatetus-, muoti- tai tekstiilialan opetus. Mukaan luetaan myös esittävien taiteiden pukusuunnittelu- ja puvustusopinnot.

Myös lukuvuoden 2022–2023 aikana valmistuneet tai valmistuvat voivat osallistua kilpailuun.

Kilpailuun osallistutaan Vuoden nuori suunnittelija 2023 -kilpailua varta vasten suunnittelulla asulla tai asukokonaisuudella. Kilpailuun ei voi osallistua esimerkiksi aiemman vuoden kilpailutyöllä, opiskeluihin liittyvällä työllä tai toista kilpailua varten suunnitellulla työllä.

 

Kilpailutyö

Kaikille osanottajille: 

Kilpailuun lähetettävää luonnosta tulee taustoittaa sanallisesti. Liitä kilpailutyön mukaan muutaman lauseen – max. 1000 merkkiä – perustelu siitä, miten suunnittelemasi asu kuvastaa iloa.

Messukeskus sopii kilpailun voittajan kanssa voittotyön valmistamisesta. Messukeskus korvaa kilpailun voittajalle työn valmistamisen kohtuulliset materiaalikustannukset enintään 1500 euroon asti. Voittotyö jää julkistustilaisuuden jälkeen suunnittelijan omistukseen.

Haastatteluun kutsuttaville / Taustaksi Mielinauhan 2024 suunnitteluun: 

  • Mielinauhan koko: noin 12 x 140 mm
  • Väritys: taustaväri PMS 802 tai vaihtoehtoisesti Mieli ry:n brändiväri PMS 802 tulee sisällyttää designiin
  • Materiaali: polyesteri tai rPET

Kilpailutyössä tulee huomioida sen soveltuvuus tai muokattavuus soveltuvaksi teolliseen tuotantoon sekä valittuun tuotanto- tai painotekniikkaan:

  • Silkkipainatus enintään 3-väriä tai
  • Sublimaatiopainatus enintään 6-väriä

MIELI ry:llä on oikeus levittää kilpailuehdotuksia omissa kanavissaan ja tilata voittotyötä MIELI ry:n käyttöön ja suurelle yleisölle myytäväksi kannatustuotteeksi eli Mielinauhaksi. Aineistot ja muut tuotantoon liittyvät yksityiskohdat neuvotellaan suunnittelijan kanssa erikseen voittotyön osalta.

Lopullisen Mielinauhan 2024 tulee olla MIELI ry:n hyväksymä. MIELI ry:llä on myös oikeus olla ottamatta voittajatyötä tai muita kilpailuehdotuksia tuotantoon. Jos palkitun työn tai muun kilpailutyön pohjalta toteutetaan suurelle yleisölle myytäväksi kannatustuote Mielinauha 2024, MIELI ry omistaa kaikki oikeudet voittotyöhön. MIELI ry pidättää oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

 

Kilpailutyön toimitus

Lähetä kilpailutyösi perjantaihin 19.5.2023 mennessä osoitteeseen:
Helsingin Messukeskus / Pia Sievinen
PL 21 (Messuaukio 1), 00521 Helsinki

Merkitse kuoreen viitteeksi: Vuoden nuori suunnittelija 2023

tai

Toimita kilpailutyösi itse tai lähetillä Messukeskuksen toimistopalveluun virka-aikana, arkisin klo 9-16. Osoite on Veturimiehenkatu. Kulku ovelle on katutasosta, ei kellariin vievää luiskaa alas vaan sen vasemmalta puolelta, kevyen liikenteen väylää pitkin. Voit myös saapuessasi soittaa toimistopalvelun numeroon: 050 5366270.

Virka-ajan ulkopuolella voit toimittaa kilpailutyösi Messukeskuksen itäisen sisäänkäynnin vierestä, ajotunneliin ja valvomon ovelle. Tunneli tekee käännöksen oikealle, ja valvomo löytyy tunnelin päästä vasemmalta seinustalta ikkunan takaa. Jos toimitat lähetyksesi valvomoon, ilmoita siitä sähköpostitse: pia.sievinen@messukeskus.com.

Kilpailutyön lähettämällä osallistuja sitoutuu kilpailun sääntöihin.

Muistathan ilmoittaa tietosi myös alla olevan linkin kautta: 

Ilmoittaudu mukaan

 

Palkinnot

Palkintona on Suomen Messusäätiön lahjoittama 5000 euron stipendi. Voittaja saa myös oman osaston I love me 2023 -messuilta. Osastolla olevista rakenteista ja osaston sisällöstä sovitaan yhdessä.

Voittaja tai voittoisa työ näkyvät lisäksi I love me -messujen ohjelmassa erikseen sovittavalla tavalla.

 

Sääntöjen muuttaminen

Messukeskuksella ja kilpailun tuomaristolla on oikeus muuttaa tai tarkentaa sääntöjä kilpailun kuluessa.