Skip to content

 

 

Nattokinaasi parantaa verenkiertoelimistön toimintaa 

Biomedin terveystuoteliiketoiminnan johtaja Joni Laiho on 39-vuotias. Hän itsekin ottaa nattokinaasia yhden kapselin vuorokaudessa. Tuote toimii ehkäisevästi ja onkin suositeltavissa kaikille, erityisesti yli 50-vuotiaille.  

 

 

 

 

 

 

 

Biomed Oy on 40 vuotta vanha perheyritys, jonka perusti lääkäri Kaarlo Jaakkola. Yritys tunnetaan terveystuotealan pioneerina. Nyt Biomed maahantuo maailmalla vuosikymmeniä käytössä ollutta nattokinaasi-entsyymiä. Odotettu terveystuote vaikuttaa verenkiertoelimistöön muun muassa tukoksia liuottamalla. 

Japanin Okinawan saarella asuu erityisen pitkäikäisiä ihmisiä. Terveiden, jopa yli 100-vuotiaiden, asukkaiden ruokavaliossa on samankaltaisuuksia, joilla uskotaan olevan merkitystä. Yhdeksi terveystekijäksi on nostettu heidän perinteinen natto-aamiaisensa, joka sisältää nattokinaasi-entsyymiä. 

Natto valmistetaan fermentoimalla keitettyjä soijapapuja, kunnes pinnalle muodostuu tahmea lima, joka sisältää erityisen paljon nattokinaasia ja K2 -vitamiinia. Tutkittu nattokinaasi parantaa verenkiertoelimistön toimintaa useilla eri tavoilla. Se muun muassa liuottaa verihyytymiä ja voi alentaa korkeaa ylä– ja alaverenpainetta. Se myös vähentää punasolujen kasautumista ja tehostaa verenvirtausta esimerkiksi raajoissa.  

Japanissa nattoa valmistetaan noin miljardi kiloa vuodessa. Valitettavasti natto-aamupala ei oikein maistu tottumattomalle. 

Kyse on ehkä koostumuksesta. Papujen lima on hyvin venyvää”, kertoo ruokaa maistanut Biomedin terveystuoteliiketoiminnan johtaja Joni Laiho 

Juuri tästä syystä nattokinaasista on tehty ravintolisiä maailmalla vuosikymmeniä. Euroopassa se sai Euroopan Unionin uuselintarvikehyväksynnän vuonna 2017. Näissä turvallisuustutkimuksissa käytettiin japanilaista NSK-SD entsyymiä. Kotimaisella perheyhtiöllä, Biomedilla, on alkuperäiseltä japanilaiselta valmistajalta saatu yksinoikeus tuotteen Suomen myyntiin.  

Tuote tuli juuri markkinoille ja se on selkeästi ollut odotettu. Terveydestään kiinnostuneet ovat olleet nattokinaasista tietoisia jo ennakkoon”, kertoo Joni Laiho.  

Biomedin Nattokinaasi NSK-SD® entsyymin löydät useimmista terveys- ja hyvinvointialan erikoisliikkeistä. Voit myös tilata sen suoraan Biomedin verkkokaupasta: www.biomed.fi