Siirry sisältöön
Näytteilleasettajan opas

Näytteilleasettajan opas

Tärkeät infot ja päivämäärät

 • Päivitä yritysprofiilisi eMessukeskuksessa 26.9.2024 mennessä
 • Tarkista näkyvyysnimi 25.10.2024 mennessä, jotta se ennättää painettuun messuinfoon.
 • Tarkista laskutustiedot tilausvahvistuksesta ja ilmoita mahdolliset korjaukset osoitteeseen yrityspalvelu@messukeskus.com  30.7.2024 mennessä. Huomioi, että laskun lähetyksen jälkeen tehtävistä muutoksista laskutustietoihin veloitetaan erillinen laskutuslisä. 
 • Jos olet tilannut tai osastoosi kuuluu graafisia tuotteita, muistathan toimittaa tarvittavat aineistot osoitteeseen graphics@messukeskus.comviimeistään 18.10.2024. Myöhässä toimitettujen aineistojen tilauksiin lisätään 50 % kiirelisä.
 • Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet 20.10.2024mennessä, niin saat tuotteet edullisimmin.
  • 21.10.2024 hinnat nousevat 20 % 
  • 9.11.2024 hinnat nousevat 50 % 
  • 22.11.2024 hinnat nousevat 100 % 

Pe 29.11. Klo 10-20 

La 30.11. klo 10-18 

Su 1.12. klo 10-18 

Majoitu mukavasti tapahtuman aikana Messukeskuksen yhteydessä sijaitsevassa Holiday Inn Helsinki – Expo -hotellissa. Näytteilleasettajana saat huoneesi erikoishintaan, 11 prosentin alennuksella päivän hinnasta!
Tee huonevaraus ajoissa, sillä hotelli on erittäin suosittu tapahtumien aikaan! Lue lisää ja tee varaus: https://messukeskus.com/hotelli-naytteilleasettajille/  

Asiointipalvelumme palvelee tapahtumiin osallistuvia näytteilleasettajia. Täältä voit varata osaston tuleviin tapahtumiin, tilata tuotteita ja palveluita messuosastollesi ja huolehtia tapahtuman valmisteluista.

Ilmoita yhteisosastollenne tulevat alanäytteilleasettajat eMessukeskuksen kautta kohdassa Alanäytteilleasettajat. Alanäytteilleasettajat saavat oman yrityskohtaisen tilin ja omat tunnukset eMessukeskukseen. eMessukeskuksen tunnuksilla alanäytteilleasettajat pääsevät myös muokkaamaan yritysprofiilia (päivittämään näkyvyysnimen, lataamaan logon yms.) kohdassa Päivitä yritysprofiilisi.  

Alanäytteilleasettajat tulee olla ilmoitettuna eMessukeskuksen kautta viimeistään 25.10.2024, jotta yritysten näkyvyysnimi ehtii messuilla jaettavaa painettuun messuinfoon.  

Alanäytteilleasettajista veloitetaan rekisteröintimaksu tapahtumakohtaisten osallistumisehtojen mukaan. Tässä tapahtumassa alanäytteilleasettajien rekisteröintimaksu on 440 € + alv. 

Viestintä ja markkinointi

I love me -tapahtuman ohjelma tarjoilee kävijöille ajankohtaista, laadukasta, mielenkiintoista ja tulevaisuudesta kiinnostunutta ohjelmaa sekä osallistavia työpajoja ja toiminnallisia I love joogatunteja. Ohjelma luo kävijöille elämyksiä sekä tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta ja kehittää itseään.  

Olethan meihin yhteydessä, mikäli yrityksellänne olisi ehdottaa ohjelmalavoille kauneuteen, hyvinvointiin, terveyteen tai muotiin liittyviä puheenvuoroaiheita tai olla mukana järjestämässä suosittuja I love joogatunteja tai työpajoja.   

Puheenvuorot ovat lähtökohtaisesti 20 minuutin mittaisia ja työpajat sekä joogatunnit 30–60 minuutin mittaisia. Ohjelma-ajat tarjotaan näytteilleasettajille veloituksetta.  

Ohjelmaehdotuksiin liittyen voi olla yhteydessä I love me –tapahtuman tuottajaan, iida.puska@messukeskus.com tai 040 763 6345. Ohjelma-ajat ovat olleet suosittuja, joten olettehan yhteydessä ohjelmaideoista mahdollisimman nopeasti, mutta viimeistään tiistaihin 30.8.2024 mennessä.    

Kerro kävijöille mitä osastollanne tapahtuu – päivitä tiedot osasto-ohjelmasta 

I love me -tapahtuman kävijät etsivät etukäteen tietoa messujen tarjonnasta ja mitä messuosastoilla tapahtuu viikonlopun aikana. Ohjelma voi olla mm. tuote-esittelyitä, puheenvuoroja, meikkitutoriaaleja, pikakampauksia, musiikkiesityksiä, haasteita, kilpailuja tai vaikka mittauksia.  

Ilmoita ohjelmasta eMessukeskuksessa kohdassa Kerro ohjelmastasi niin se julkaistaan tapahtuman nettisivuilla ja saat ilmaista näkyvyyttä ohjelmallenne. 

Olemme innoissamme uudesta, kiehtovasta Shopping Night -illastamme, joka on täynnä upeaa messutunnelmaa ja unohtumattomia hetkiä. Ota tämä huomioon osastosi suunnitelmissa ja tule luomaan kanssamme koko messualueen huumaa!  

Shopping Night järjestetään perjantaina 29.11. klo 17:00-20:00  

💙Arvonnat ja kilpailut: Järjestäkää esim. houkuttelevia arvontoja tai kilpailuja, jotka saavat kävijät osallistumaan ja viettämään aikaa osastollanne.  

💙Alennukset ja tarjoukset: Voitte tarjota erikoisalennuksia tai tarjouksia vain Shopping Nightin aikana, jotta asiakkaat saavat syyn tulla juuri tuolloin ostoksille.  

💙Tuote-esittelyt: Järjestäkää tuote-esittelyjä, jotka houkuttelevat kävijöitä pysähtymään ja saamaan lisää tietoa tarjoamistanne tuotteista.  

💙Esiintyjät ja viihde: Onko osastollasi tavattavissa joku henkilö tai muuta viihdykettä, joka lisää tunnelmaa ja mielenkiintoa?   

💙Tarjoilut: Tarjoilkaa asiakkaille pientä purtavaa tai juotavaa, jotta he voivat nauttia shoppailuhetkestään täysin siemauksin. 

Kaikki tapahtumassa mukana olevat näytteilleasettajat julkaistaan tapahtuman nettisivuilla. Lista julkaistaan kesäkuun lopussa, joten päivitättehän tiedot mahdollisimman pian.

Listaan päivittyy se yrityksen nimi, jonka olette ilmoittaneet myyntipäällikölle vahvistaessanne osallistumisen tapahtumaan. Jos haluatte muuttaa näkyvyysnimeä, voi sen helposti käydä muuttamassa eMessukeskuksen kautta kohdasta Markkinoi osallistumistasi.  

Näkyvyysnimen lisäksi listan yhteyteen on helppo ladata mm. yrityksen logo, ohjaus yrityksen sivuille ja muuta tietoa mitä yritys haluaa kertoa tapahtuman kävijöille (videoita/kuvia). Täytättehän siis kaikki tarvittavat tiedot yrityksestänne, jotta kävijät pääsevät ajoissa tutustumaan tapahtumassa mukana oleviin yrityksiin. Tiedot on helposti päivitettävissä eMessukeskuksen kautta kohdasta Markkinoi osallistumistasi

Huomioithan, että näkyvyysnimi tulee olla päivitettynä viimeistään 25.10.2024 mennessä, jotta se ennättää painettuun messuinfoon. Messuinfo on jaossa kävijöille.

Hyödynnä tapahtuman logot ja bannerit omissa markkinointikanavissasi!

Muista kertoa osallistumisestasi ja messuilla esillä olevista uutuuksistasi omissa markkinointi- ja viestintäkanavissasi kuten somessa. Voit käyttää tapahtuman logoja, bannereita ja kuvia markkinoidaksesi tapahtumaosallistumistasi. 

Lähetä sähköisiä lippuja eMessukeskuksen Lähetä eLippuja yleisökävijöille -sivun kautta viikosta 28 alkaen. Voit lähettää eLippuja rajattoman määrän – ne laskutetaan tapahtuman jälkeen käytettyjen (eli sisäänkäynneillä luettujen) lippujen mukaan, huomioiden mahdollisesti osastoon sisältyvät vapaaliput.  

Mikäli haluat vaihtaa kaikki tai osan osastoon sisältyvistä eLipuista printtilipuiksi, ilmoitathan siitä 5.11.2024mennessä: asiakaspalvelu@messukeskus.com  

Printtilippuja voi myös tilata lisämaksusta eMessukeskuksen kautta. Printtiliput laskutetaan tilatun määrän mukaisesti. Postitamme printtiliput aikavälillä 9.9. – 5.11.2024. Printtiliput kannattaa toimittaa asiakkaille ennakkoon; niitä ei voi jättää Messukeskuksen palvelupisteisiin noudettavaksi.  

Muista kontaktoida toimittajia ja vaikuttajia aktiivisesti ja kutsua heitä osastollesi. Julkaise tiedotteet eMessukeskuksen kautta kohdassa Markkinoi osallistumistasi ja toimita printtiversiot lehdistökeskukseen, joka on avoinna tapahtuman aukioloaikoina. Toimittajat tunnistat messuilla PRESS-rintamerkistä ja somevaikuttajat sekä bloggaajat CONTENT CREATOR -rintamerkistä. 

Kerro tapahtuman viestinnän asiantuntijalle, jos osastollasi on uutuuksia, esiintyjiä, ohjelmaa, mediaa kiinnostavaa ohjelmaa tai tiedotustilaisuuksia. Tapahtuman viestinnän asiantuntija on Pia Sievinen.

Mediakitistä löydätte tapahtuman näytteilleasettajille ja kumppaneille tarkoitettua valmista aineistoa tapahtumasta markkinoinnin ja viestinnän tarpeisiin. Jokainen jaettu viesti on tärkeä!

Osaston rakentaminen

Voit tilata kauttamme osastosuunnittelun tai valita omaan tarpeeseesi sopivan vaihtoehdon kolmesta valmiista osastomallistosta. Osastopakettiemme rakenne- ja alustamateriaaleissa valmiiksi huomioituna uudelleenkäytettävyys sekä valaistuksessa energiatehokkuus. 

Jos olet ostanut osastoratkaisun otsalaudalla, muistathan toimittaa otsalautatekstin tai logon osoitteeseen graphics@messukeskus.comviimeistään18.10.2024. Tämän jälkeen tulleista muutoksista veloitamme normaalin hinnaston mukaisesti. Aineisto-ohje >>

Graafisiin tuotteisiin tarvittavat aineistot:

 • Painovalmiit PDF-tiedostot (tarkista tilausvahvistuksen mukana tullut aineisto-ohje)
 • Otsalautatekstit/logot

Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat ja kalusteet 

Hinnoittelumme perustuu hintajaksoihin. Mitä aikaisemmin teet tilauksia, sitä edullisemmin saat osastollasi tarvitsemasi tuotteet ja palvelut ja varmistat tuotteiden saatavuuden. Suunnittele ja tilaa osastolle tarvittavat rakenteet ja kalusteet eMessukeskuksesta kohdasta Tilaa lisää. Kun teet tilaukset 20.10.2024 mennessä, saat tuotteet edullisimmin. Säästä ja tilaa ennakkoon! 

21.10.2024 hinnat nousevat 20 % 

9.11.2024 hinnat nousevat 50 % 

22.11.2024 hinnat nousevat 100 % 

Lisätietoja: osastopalvelut@messukeskus.com 

Voit lähettää kulkuluvat kätevästi messutiimisi jäsenien sähköpostiin tai matkapuhelimeen eMessukeskuksen kautta. Lähetä kulkulupia -työkalu avautuu eMessukeskukseenviikolla 43. Kulkuluvan saaja voi printata sen etukäteen sähköpostissa olevan linkin kautta tai tulostuksen voi tehdä myös Messukeskuksen sisäänkäynneillä tai Messutoimistossa, josta saa myös rintakorttitaskuja kulkuluville. 

Voit luoda tarvitsemasi määrän kulkulupia. Huomioi kuitenkin, että osastoon sisältyvän määrän yli lähetetyt näytteilleasettajan kulkuluvat ovat maksullisia. Hinta: 10,48 euroa / kpl + alv 24%. Rakentajan kulkulupa on maksuton. 

Osastoon sisältyy kulkulupia seuraavasti: 

alle 6 m2 osastoon 3 kpl 

6-10 m2 osastoon 5 kpl 

12-21 m2 osastoon 10 kpl 

24-36 m2 osastoon 15 kpl 

40-50 m2 osastoon 20 kpl 

yli 50 m2 osastoon 25 kpl 

Alanäytteilleasettaja saa yhden maksuttoman kulkuluvan. 

Näytteilleasettajan kulkulupa on osaston messuaikaista henkilökuntaa varten. Lupa on henkilökohtainen ja voimassa messujen rakennus-, tapahtuma- ja purkuaikoina. Kulkulupa on pidettävä esillä tapahtuman aikana ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn näytteilleasettajien taukotilaan ja ostoetuihin (mm. näytteilleasettajalounas ja edut NoHon kahviloissa). Rakentajan kulkulupa on voimassa messujen rakennus- ja purkuaikoina.  

Rakentajan kulkulupa on voimassa messujen rakennus- ja purkuaikoina.

Messuaika

Messukeskuksessa on käytössä EuroParkin puomiton Autopay-pysäköintijärjestelmä. Pysäköinnin laskutuksesta vastaa EuroPark. 

Messutoimisto palvelee tapahtuman rakennus- ja aukioloaikoina näytteilleasettajia ja rakentajia mm. osastotilausten osalta.  

Messutoimiston aukioloajat:

Ke 27.11. klo 9.00 – 17.00

To 28.11. klo 9.00 – 20.00

Pe 29.11. klo 8.00 – 19.00

La 30.11. klo 9.30 – 18.00

Su 1.12. klo 9.30 – 18.00

NoHo Partners vastaa Messukeskuksen ravintolapalveluista.

NoHo-kumppanuus tuo yritysasiakkaidemme käyttöön kätevät sähköiset välipala-, juoma- ja lounaslipukkeet. Voit tilata QR-koodein toimivat tuotelipukkeet haluamallesi summalle ja jaat ne sähköpostitse käyttäjille. Lipukkeen QR-koodi toimii maksuvälineenä ravintoloiden kassalla. Lipukkeet laskutetaan käytön mukaan.

Välipala-, juoma- ja lounaslipukkeiden sekä osastotarjoilujen tilaukset tehdään ravintolapalveluiden verkkokaupasta. Luo verkkokauppaan yritystili, mikäli sinulla ei ole sellaista jo aiemmin luotuna. Tämän jälkeen pääset valitsemaan haluamasi tuotteet.

Näytteilleasettajien taukotila on avoinna tapahtuman aukioloaikojen mukaisesti. Näytteilleasettajien taukotila on Messukeskus Siiven 2. kerroksessa. Ovikoodi löytyy kulkuluvasta. 

Näytteilleasettajien taukotilassa voit rentoutua ja nauttia kupin kahvia. Tilassa on pieni keittiöpiste, wc-tilat ja suihkut. Näytteilleasettajahintainen buffetlounas on tarjolla Mesta-ravintolassa Messukeskus Siiven toisessa kerroksessa. Voit halutessasi ostaa lounaslippuja etukäteen Messutoimistosta, Eat & Meet -ravintolasta (Ylägalleriassa) tai Stop & Shop -kioskista (Alagalleriassa). 

Tilaa osastotarjoilut ja lounaslipukkeet 

Tilaa osastollesi tarjoilut ja henkilökunnallesi lounaslipukkeet etukäteen, viimeistään 4 päivää ennen tapahtuman alkua. 

LUE LISÄÄ JA TEE TILAUS >>  

Älä jätä arvotavaroita esille, kun messupäivä päättyy. Huolehdi vakuutuksista ja mieti, tarvitsetko lisävarustusta, esimerkiksi vitriinejä, lukitusta tai turvavaijereita tietokoneille tai näytöille. 

Meillä on valmius huolehtia myös osastosi erityisistä turvallisuustarpeista. Näissä palvelutarpeissa sinua auttaa turvallisuuspalvelukumppanimme Securitas. Turvallisuuspalveluihin voit tutustua eMessukeskuksen kohdasta Tuotteet ja palvelut, tuotekategoriasta Osastopalvelut ja sen alta Turvallisuus

Merkitse toimitusosoite osastolle saapuvalle tavaralle näin: 

Messukeskus / Messutapahtuman nimi 
Näytteilleasettaja, osastonumero 
Yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero 
Messuaukio 1 
00520 HELSINKI 

Yritysasiakkaitamme palvelee Messukeskuksessa jatkossa oma langaton verkko nimeltä Messukeskus Exhibitor. Verkko on erillinen kävijöidemme käyttämästä Messukeskus-verkosta.

Salasana verkon käyttöön löytyy eMessukeskuksesta ja toimitamme sen sinulle myös asiakasviestissä ennen tapahtumaa.

Tarjoamme myös yrityskohtaisia verkkoratkaisuja lisäpalveluna tarpeidenne mukaisesti, langallisena tai langattomana. Yhteyshenkilömme auttaa käytännön kysymyksissä.