Skip to content

Ihonhoidon asiantuntijan 3 vinkkiä kuivan talvi-ihon hoitoon

Syksyn tullen ja viimeistään talvipakkasilla käytännössä jokainen suomalainen kärsii ihon kuivuudesta ihotyypistä riippumatta. Oireet voivat olla kaikkea kiristelevästä pintakuivuudesta vaikeasti oireilevaan atopiaan. Tuloksekkaasta ihonhoidosta tunnetun Twistben ihonhoidon asiantuntijat Kati ja Veera antavat vinkit siihen, mistä tämä johtuu ja mitä asialle voi tehdä. Saat tästä blogista kolme tärkeää vinkkiä, joilla voit odottaa saavasi näkyviä ja tuntuvia tuloksia nopeasti sekä helposti.

Miksi iho kuivuu talvella?

Syy ihon kuivumiselle talvisin on erittäin yksinkertainen ja selkeä. Iholla on luontaisesti kyky ottaa ilmasta kosteutta itseensä. Sen vuoksi kesäisin ja etenkin tropiikkiin matkustaessa iho tuntuu ihanan kosteutetulta minimaalisellakin hoidolla. Kosteassa ilmastossa ihon kosteustasapaino on todella hyvä ihan itsestään, sillä iholla on ympärillä kosteutta mitä hyödyntää omiin tarpeisiin.

Talvella ilma on todella kuivaa ulkona ja sisällä, etenkin täällä Suomessa. Tilannetta pahentaa sisällä lämmitys sekä ulkona viima ja pakkanen, jotka kurittavat omalta osaltaan ihoa lisää. Tällöin iholla ei ole kosteutta ympärillä mitä hyödyntää hyvinvointiaan varten, jonka vuoksi iho kuivuu.

Kuivuus saattaa myös usein tuoda mukanaan muita ongelmia kuivuuden lisäksi kuten epäpuhtautta tai tulehduksia. Onneksi ihoa voi kuitenkin kosteuttaa ja suojata, jotta ihon kosteustasapaino säilyisi. Tällöin vältytään myös muilta ongelmilta.

3 helppoa vinkkiä kuivan ihon hoitoon talvella

1. Kosteuta kasvoveden avulla

Perinteisesti on ajateltu, että kasvovesi on vähän turha tuote ja että sillä viimeistellään puhdistus tai tasapainotetaan ihon pH. Kasvovesi toimii ihon biologian näkökulmasta kuitenkin todella paljon paremmin kosteutustuotteena. Kasvoveden käyttö kosteutuksessa on keskeisessä roolissa oikeasti tuntuvien ja näkyvien tuloksien saamisessa.

Tuloksien saamiseksi ei myöskään ole yhdentekevää mitä kasvovettä käyttää. Jotta kasvovesi kosteuttaa ihoasi optimaalisesti tulee sen sisältää tarpeeksi kosteutta sitovia raaka-aineita sekä muita raaka-aineita, jotka tukevat ihon luontaista tasapainoa. Vastavuoroisesti kasvovedessä ei saa olla iho kuormittavia tai kuivattavia raaka-aineita, sillä silloin ei saada aikaiseksi haluttua vaikutusta.

Jos kaipaat apua itselle sopivien tuotteiden valinnassa, Twistben chatistä  voi kysyä apua ihonhoidon asiantuntijalta täsmävinkkeihin. Jos olet kokonaan hukassa ihonhoidon kanssa ja haluat Twistben asiantuntijan perehtyvän tilanteeseesi perusteellisesti, kannattaa tutustua ihotyyppianalyysiin, jonka voit tehdä vaikka omalta kotisohvaltasi käsin.

2. Lisää kosteutta seerumilla

Seerumit ovat kuin ulkoisen ihonhoidon ravintolisiä. Niillä voi täydentää itsellesi sopivaa ihonhoitorutiinia aina ihosi kulloisenkin tarpeen. Seerumia ei siis tarvitse käyttää ympäri vuoden.

Monelle tarve seerumin lisäämisestä rutiiniin voi tulla juurikin talven mukanaan tuoman kuivuuden vuoksi. Kosteuttavasta seerumista voikin saada merkittävän avun talvella ihon kuivuuden hoitoon kun se on oikein valittu.

Kasvoveden tavoin seerumin tulisi sisältää riittävät pitoisuudet ihon kosteustasapainoa tukevia raaka-aineita, joita ovat sekä kosteutta ihoon tuovat ja kosteutta sitovat raaka-aineet. Tämän lisäksi laadukas seerumi sisältää muitakin ihon hyvinvointia edistäviä raaka-aineita kuten esimerkiksi antioksidantteja, jotka ylläpitävät ihon nuorekkuutta. Yläpuolella suositeltu by mukk seerumi on juuri tällainen.

3. Suojaaminen ja kosteuden sitominen iholle

Ihoa voidaan kosteutta kolmella eri tapaa: tuomalla kosteutta ihoon, sitomalla kosteus ihoon ja estämällä kosteutta haihtumasta iholta. Laadukkaan ja oikein valitun kasvoveden sekä seerumin avulla saat hoidettua kaksi ensimmäistä tapaa kosteuttaa ihoa. Kosteuden haihtumisen estämiseen ja ihon uloimman kerroksen vahvistamiseen kannattaa puolestaan ottaa käyttöön kasvoöljy  tai balsami.

Mitä erityistä kasvoöljyssä ja balsamissa sitten on esimerkiksi kasvovoiteeseen verrattuna? Öljyt ja balsamit ovat vedettömiä tuotteita – balsami on siis käytännössä vedetön voide. Tästä syystä kuivuutta hoidettaessa ne ovat kasvovoidetta tehokkaampia lukitsemaan kosteus ihoon ja ehkäisemään sen haihtuminen. Näistä kahdesta balsamit ovat tässä tehtävässä vielä öljyjäkin tehokkaampia, sillä ne sisältävät kasvivahoja, -voita tai mehiläisvahaa, jotka antavat iholle tehokasta suojaa.

Balsamit  ja öljyt  myös suojaavat ihoa talvisin viimalta ja pakkaselta sekä ovat erittäin kiitollisia tuotteita herkkäihoisille. Ne eivät sisällä ns. ”infrastruktuuri raaka-aineita” (kuten säilöntäaineet, emulgaattorit jne.), jotka pitävät tuotteen kasassa, mutta eivät niinkään hoida ihoasi. Nämä raaka-aineet ovat nimittäin usein sellaisia, että ne aiheuttavat ihoärsytyksiä ja joita herkkäihoisen kannattaisi välttää.

Vastoin ehkä yleisiä ennakkoluuloja, kasvoöljyt  ovat erinomaisia tuotteita jopa rasvoittuvalle iholle , sillä ne tyypillisesti myös rauhoittavat ihon rasvoittuvuutta. Suosittelemme siis kokeilemaan joko öljyä  tai balsamia  ennakkoluulottomasti, sillä ne ovat tuotteita, jotka mullistavat monen ihon kunnon! Täältä  voit katsoa upeita tuloksia, joita suomalaiset ovat Twistben ihonhoidon asiantuntijoiden vinkeillä saaneet.

Mitä seuraavaksi?

  1. Jos haluat saada konkreettisia, toimivia ja helppoja asiantuntijavinkkejä ihosi hoitoon, ota Twistbe seurantaan esimerkiksi Instagramissa.
  2. Twistben ihonhoidon asiantuntijat ovat kirjoittaneet kattavasti eri ihonhoidon aihepiireistä artikkeleita Twistbe blogiin. Lue lisää ihonhoidon parhaista vinkeistä täältä.
  3. Oletko kiinnostunut saamaan parempia tuloksia oman ihosi hoidossa? Katso täältä lisää Twistbe asiakkaiden muutoskuvia.
  4. Älä unohda kosteuttavaa kasvonaamiota!  Blogissa mainitut tuotteet ovat loistavia kuivan ihon kosteuttamiseen jokapäiväisessä käytössä. Talvisin viikkohoitoon  kannattaa ottaa mukaan myös kosteuttava kasvonaamio, sillä saat sen avulla tehostettua ihonhoitorutiiniasi! Löydä juuri omalle ihollesi sopiva naamio täältä sekä lue vinkkimme kasvonaamioiden  käyttöön!

________________________________________________________________________