Skip to content

Hei sinä, joka edistät kiertotaloutta tekstiilialalla – nyt on vuorosi loistaa!

 

Tekstiili- ja muotialan kiertotalouspalkinnot jaettiin ensimmäistä kertaa I love me -messuilla vuonna 2022

 

I love me -messut haluaa edistää muoti- ja tekstiilialan vastuullisuutta ja kiertotaloutta nostamalla esiin muodin ja tekstiilialan parissa toimivia, kiertotaloutta hyödyntäviä toimijoita. Jokaisen kategorian voittaja palkittiin Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 2500 € avustuksella. Kategoriat ja voittajat olivat vuonna 2022:

1. Designeri

Designer-kategorian voittaja on Paula Malleus. Designeri-kategoriassa haettiin suunnittelijaa, jonka vaate kunnioittaa kiertotalouden periaatteita. Kilpailuasussa kiertotalous ja vastuullisuus on otettu huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

Kategorian voittajaksi valittiin Paula Malleuksen upcycling -työ. Malleus on vuosia ajanut kiertotaloutta ja näiden vuosien aikana myös suunnitellut useamman, hyvin skaalautuvan vaatemalliston.

2. Elinkaaren pidentäjä

 Elinkaaren pidentäjä -kategoriassa haettiin toimijaa, joka on pidentänyt tekstiilien elinkaarta. Kategorian voittajaksi valittiin Vaatelaastari.

3. Motivaattori

Motivaattori-kategoriassa haettiin suomalaista tekijää, joka on edistänyt vaatteiden kiertotaloutta jo vuosien ajan inspiroivalla tavalla ja vaikuttavin tuloksin. Kategorian voittajaksi valittiin Globe Hope, joka on jo lähes kahdenkymmenen vuoden edistänyt kiertotaloutta ja tekemisellään kirittänyt koko alaa ja kehittänyt mielenkiintoisen liiketoimintamallin.


Kuva: Anna Sullivan