Skip to content

Muodin ystävä Sami Sykön valinnat

I love me -messujen historian ensimmäinen muodin ystävä, työelämäprofessori ja muotitoimittaja Sami Sykkö on valinnut mielestään kiinnostavimmat muoti-ilmiöt tapahtuman tarjonnasta. Sykön mielestä suomalaisessa muodissa tapahtuu nyt paljon kiinnostavaa: ”En malta odottaa messujen alkua, jotta pääsen näkemään koko muotitarjonnan ja kuulemaan alan ammattilaisten viimeisimmät kuulumiset ja näkemykset.”

Muodin ystävä Sami Sykkö poimi I love me -messujen kiinnostavimmat muoti-ilmiöt, ja ne ovat: 

Vuoden himotus: LUVBY  

Tuote jota kaikki juuri nyt himoitsevat. Harvoin Suomesta on tullut uusia sukkahousuyrityksiä, mutta nyt on. Suomalainen LUVBY mainostaa uusien tuotteidensa tuntuvan yhtä mukavilta kuin salihousut – siinäpä haastetta sukkahousuille! LUVBYn tuotteet valmistetaan pääsääntöisesti kierrätetyistä materiaaleista italialaisessa perheyrityksessä. Pieni aloitteleva suomalaisyritys on onnistunut visuaalisilla ja markkinoinnin keinoilla saamaan tuotteensa näyttämään hyvinkin houkuttelevilta. 

Vuoden suomalainen:

VIBAe  

Vuoden suomalainen on tuote tai brändi, joka meidän kaikkien tulisi tuntea. Uusi suomalainen kenkäyritys VIBAe on sellainen. Muodissa kollaboraatiot eli yhteistyöt ovat tämän ajan muotia. Nyt ilmiö on kiinnostava myös suomalaisittain: legendaarinen japanilainen muotitalo Comme des Garçons on tehnyt yhteistyötä VIBAen kanssa. Yhteistyön hedelmät näkyvät Homme-miestenmallistossa keväällä 2024.  

Vuoden kestävä: Jalkineliike Korkkari37  

Kyseessä on tuote, jonka valmistustapa, tai yritys, jonka koko toimintatapa on esimerkillisen kestävä. Suomalainen Korkkari37 on keksinyt tehdä mallikappaleista bisneksen ja antaa niille uuden elämän. Voidakseen myydä kenkiä niiden valmistajat tarvitsevat mallikappaleita, joiden avulla esitellä mallistoaan kauppojen sisäänostajille. Mallikappalekengät tehdään koossa 37, ja niitä valmistetaan vuosittain tuhansia pareja. Korkkari37 myy kengät suomalaisille naisille, joiden jalka on kokoa 37–38. 

Vuoden näkijä: Vuoden Kaunein Sormus -kilpailu  

Uutta esitteleville messuille kuuluvat myös näyttelyt ja kilpailut, joissa haetaan ratkaisuja ja näkemystä huomisesta. Vuoden Kaunein Sormus -kilpailulla on jo perinteitä, ja tänä vuonna kisassa katsotaan tulevaisuuteen – sormusten suunnittelijat ovat etsineet huomisen kauneutta. Voittajan päättää yleisö. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Häät-lehti ja Häät.fi sekä I love me -messut. 

Vuoden yllättäjä: KøfKøf Finland  

Muodin mustat hevoset tulevat, yllättävät ja valloittavat kaikkien sydämet. Ruotsalaiset ovat tehneet hauskoista ja iloisista sukista haluttuja ympäri maailmaa, ja nyt on suomalaisten vuoro. KøfKøfin sukissa seikkailevat esimerkiksi ongenkohot ja karjalanpiirakat. Pelkkä ajatus panee hymyilemään. 

Sami Syköstä I love me -tapahtuman Muodin ystävä 2023–2024  

I love me ottaa uusia askeleita ja vahvistaa muodin aluettaan. Kauneuden, muodin ja hyvinvoinnin tuoreimmat ilmiöt ja kiinnostavimmat brändit yhteen tuovan ja esittelevän tapahtuman ensimmäisenä Muodin ystävänä aloittaa Sami Sykkö.

I love me:n ja Sami Sykön yhteistyö alkoi syksyn 2023 tapahtumassa ja jatkuu vuoteen 2024. Myös tulevana syksynä Sykkö valitsee I love me:n kiinnostavimmat ilmiöt, uutuudet, tuotteet ja nousevat trendit sekä ottaa haltuunsa muotiaiheisen ohjelman juonnon ja haastattelut. Vuonna 2024 hän on mukana I love me:n muodin ohjelman ja lava-alueen suunnittelussa.     

Sami Sykkö on muodin sanansaattaja, vaikuttaja, toimittaja ja juontaja, joka tuntee muodin maailman, ajankohtaiset ilmiöt ja tekijät laajasti. LUT-yliopiston työelämäprofessorina toimiva Sykkö on työskennellyt muun muassa Gloria-lehden päätoimittajana sekä toimittajana Helsingin Sanomissa ja Nelosen uutisissa.  

”Muotiala Suomessa muuttuu koko ajan kiinnostavammaksi, ja on todella hienoa, että I love me -messujen muodin tarjontaa halutaan kehittää. Muodin ystävät tarvitsevat Suomessa uusia kohtaamispaikkoja ja inspiraatiota, ja niitä I love me -messuilla on osaltaan mahdollisuus tarjota. Iloitsen, että saan olla messujen Muodin ystävä”, Sami Sykkö kertoo.