Siirry sisältöön

Muodin ammattilaisseminaari 29.11.2024

Fashion Finlandin ja I love me -messujen yhteistyön keskiössä on Fafin kuratoima ja suunnittelema uusi ammattilaisseminaari, joka järjestetään I love me -messujen avajaispäivänä perjantaina 29.11.2024. 

Muodin alue vahvistuu tämän vuoden I love me -tapahtumassa Fashion Finlandin yhteistyön kautta. Kauneuden, muodin ja hyvinvoinnin kiinnostavimmat ilmiöt ja brändit yhteen tuovan I love me:n ja muodin ammattilaisten yhteisön Fashion Finlandin yhteistyö alkoi tarpeesta kehittää muodin ammattilaisille inspiroivaa ja ajatuksia herättävää ohjelmaa suositun tapahtuman yhteyteen.

Fashion Finland tuottaa I love me:n historian ensimmäisen muodin ammattilaisseminaarin seminaarin, joka järjestetään klo 12.00-15.00 messujen avajaispäivänä 29. marraskuuta 2024. 

Seminaarissa sukellamme syvälle ajankohtaisiin ja kiinnostaviin teemoihin, kuten vastuullisuus, kestävä kehitys, kansainvälinen PR, myynti, markkinointi, design ja brändinrakennus – kaikki aiheet, jotka muovaavat alan tulevaisuutta. I love me -seminaarin puhujina toimivat menestyneet suomalaiset huippuammattilaiset, joilla on aitoja, inspiroivia tarinoita kerrottavanaan. He ovat onnistuneet kääntämään nämä trendit käytännön menestystarinoiksi.

Iltapäivä käynnistyy mielenkiintoisilla case-esittelyillä, joissa syvennymme todellisiin onnistumisiin. Kolmen inspiroivan case-tarinan jälkeen päätämme tilaisuuden innostavaan paneelikeskusteluun.

Case: Lounais-Suomen Jätehuolto ja kiertotalouden vauhdittaminen

Lounais-Suomen Jätehuolto on poikkeuksellinen jätealan yritys, sillä se vauhdittaa muodin kiertotalouden kehitystä yhteistyöprojekteilla uuden polven yritysten kanssa. LSJH on tehnyt jo yli vuosikymmenen työtä kuluttajapoistotekstiilien kiertotalouden vauhdittamiseksi.

Miten luodaan uutta –valmistamatta uutta? Millä tavoin eri alojen yritykset voivat löytää onnistuneen yhteistyön avaimet? Kiertotalouden bisnesmahdollisuuksia ja projekteja muun muassa VAINin ja Latimmierin kanssa esittelee kierrätystekstiilien myyntipäällikkö Miira Ojanen.

Case: suomalaisen muotialan kansainvälinen PR eli miten tehtiin Finnish Fashion Awards?

Toukokuussa 2024 Fashion in Helsinki -muotiviikolla järjestettiin ensimmäinen Finnish Fashion Awards -palkintogaala. Tilaisuus innosti suomalaista muodin yhteistöä ja keräsi mittavasti kansainvälistä mediahuomiota Forbes.comista Scandinavian Vogueen.

FFA:n järjestäneen pr- ja bränditoimisto Junin perustajat Martta Louekari ja Miia Koski ovat olleet suomalaisen muodin vientityön ytimessä kymmenen vuotta. Kaksikko kertoo Jani Niipolan haastattelussa, miten luodaan suomalaisen muodin ilmiöitä kansainväliseen mediaan.

Paneelikeskustelu: Vahvan brändin anatomia

Seminaarin päättävässä keskustelussa toimittaja Jani Niipola moderoi keskustelua, jossa neljä muodin ja brändityön ammattilaista purkaa osiin vahvan brändin rakennuspalikoita. Mukana paneelikeskustelussa ovat:

👠 Minna Parikka

Minna Parikka tunnetaan rakastetuista kengistään, joiden leikkimielinen design innostaa kuluttajia. Parikka lopetti nimeään kantavan kenkäbrändin huipulla, ja piti pari vuotta taukoa. Keväällä 2024 hän lanseerasi uuden MINNA MINNA -kenkäbrändinsä. Parikka tiedetään monipuoliseksi brändinrakennuksen mestariksi ja visionääriksi.

👠 Jyrki Poutanen

Markkinointitoimisto United Imaginationsin perustajiin kuuluva Jyrki Poutanen on Suomen kansainvälisesti palkituimpia nykysuunnittelijoita markkinointialalla. Suurten suomalaisten ja globaalien brändien markkinointia vauhdittanut Poutanen on valittu listalle vuonna 202X.

👠 Hanna Sarén ja Jussi Tiilikka

Suomalaisen muotialan helmiin kuuluu suunnittelija Hanna Sarénin hattubrändi én Hats. Helsingissä valmistettava hattumallisto on saavuttanut myös kansainvälistä suosiota Aasiaa myöten. Sarén ja hänen yhtiökumppaninsa Jussi Tiilikka tuntevat suomalaisen muotialan läpikotaisin. Kokemus auttaa myös brändityössä.