Skip to content

Selätä kevätväsymys!

Tutustu ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan vinkkeihin, joilla karkottaa kevätväsymys.

 

 

 

Kevätväsymystä ilmassa? Nauti vihreitä ja herää kevääseen.

Jos pitkä talvi tuntuu vaatineen veronsa, liikunta ja terveellinen ruokavalio yhdessä kevätauringon kanssa ovat omiaan palauttamaan elinvoiman. Onko olemassa myös pikavinkkejä kevätväsymyksen selättämiseen? Tutustu ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan ravintovinkkeihin ja hehku yhdessä kevätauringon kanssa.

Kevätväsymys saa kyytiä lehtivihreää ja nesteitä nauttimalla

  • Mehusta ja nauti kaakaojuomia
  • Kiinnitä huomio vihreisiin: keväisin on tankattu paljon vihreitä vihanneksia jo kauan kehityshistoriassamme.
  • Hyvä valinta on esimerkiksi nokkonen, jolla on voimistavia ja antihistamiinisia vaikutuksia. Nauti sitä vaikkapa smoothien joukossa tai teeksi haudutettuna.
  • Halmetoja tankkaa itse keväisin Chlorellaa. Siinä on valtavia määriä klorofylliä eli lehtivihreää, joka on tärkeä rakennuspalanen verelle, Halmetoja muistuttaa. Pikkupillereiksi käsitellyt Foodin-sarjan chlorella-puristetabletit ovat jauhemaista muotoa näppärämpi nautittava.

Viherjauhe – mainio tapa tankata vihreitä

  • Lehtivihreää voi nauttia myös mehujauheiden muodossa, kuten Foodinin nesteeseen näppärästi sekoittuvana vehnänorasmehujauheena. Vihermehujen kanssa Halmetoja suosittelee sitrushedelmiä, jotka tasapainottavat viherjauheiden mietoa kitkeryyttä.
  • Purnukallinen viherjauhesekoitusta siis sisältää kattavan määrän hyviä ravinteita. Halmetoja suosittelee viherjauhetta erityisesti smoothien sekaan.
  • Viherjauhesekoitus sopii erityisesti lisäämään energisyyttä ja tukemaan aineenvaihduntaa. Se tarjoaa laajan skaalan ravinteita ja on hyvä myös painonhallinnasta kiinnostuneille, Halmetoja summaa.

Maustekasveja ja kaakaojuomia

  • Maustekasveilla kuten inkivääri, kurkuma ja kardemumma  saa ravintoon “tulielementtiä”. Ne lisäävät kehon lämmöntuotantoa, rauhoittavat tulehdusta ja tukevat ruuansulatusta. Ne sopivat hyvin raakakaakaojuomien sekaan. Itse kaakaojuomaan voi hyvin laittaa jauheen sijasta kaakaomassaa, Halmetoja vinkkaa.
  • Halmetoja suosittelee pakuria ja cordycepsia eli kiinanloisikkaa eräänlaisena puskurina stressiä vastaan. Niistä saa helposti tarmoa ja elinvoimaa kevääseen.
  • Erinomainen puhtiatuova vaihtoehto kaakaolle on Foodinin uutuustuotte Flow-kahvi. Luomukahvin joukkoon lisätty vahva siiliorakasuute, kaakaosta valmistettu Chocamine-uute sekä L-teaniini tukevat ja tasapainottavat kahvin piristävää vaikutusta ja auttavat keskittymään kevätkiireiden keskellä.

 

Vinkit tarjosi Ruohonjuuri / Jaakko Halmetoja.
Lue lisää Ruohonjuuren blogista >>

 

Blogin etusivulle