Skip to content

Paras meikkivoide omalle ihotyypille – näin valitset oikean!

Oman ihotyypin tunnistaminen helpottaa meikkivoiteen valinnassa ja mahdollistaa pitkäkestoisen ja raikkaan lopputuloksen. Ihotyypit jaetaan tavallisesti normaaliin, kuivaan, rasvoittuvaan ja sekaihoon. Ihotyyppisi voi kuitenkin myös muuttua; vuodenaikojen vaihtelu, ikääntyminen ja hormonit vaikuttavat ihoomme jatkuvasti.

 

Meikkitaiteilija Eevis Liedeksen vinkit

Voit selvittää ihotyyppisi kasvojen pesun jälkeen. Anna ihosi olla ilman hoitotuotteita 30 minuuttia ja tunnustele sitten miltä ihosi tuntuu. Huomaat jos ihoa kiristää kauttaaltaan (kuiva iho) tai joiltain alueilta (sekaiho). Vastaavasti huomat jos ihosi jo kiiltelee tai tuntuu sormissa rasvaiselta (rasvainen iho). Jos ihosi on normaali, et oikeastaan huomaa kasvoissasi suurta eroa.

Kuivan ihon tunnistaa siitä, että sitä kiristää jo nopeasti kasvojen pesun jälkeen. Kuivan ihon talineritys on heikkoa ja iholta puuttuu rasvaa sekä kosteutta. Kuivalle iholle tulee harvoin tai vain satunnaisesti epäpuhtauksia, mutta juonteita sen sijaan näkyy herkästi, iästä riippumatta.

Normaali iho on tasapainoinen eikä se kärsi kuivuudesta tai kiiltele liian rasvaisuuden vuoksi. Ihon talineritys toimii normaalisti ja epäpuhtauksia on vain satunnaisesti – ja silloinkin usein hormonien aiheuttamana. Laajentuneita ihohuokosia voi esiintyä t-alueella, mutta muuten iho on sileä ja tasaisen värinen.

Sekaiho on kyseessä silloin kun kasvoilla on sekä kuivempia että rasvoittuvampia kohtia. Sekaiholla esiintyy usein kuivuutta poskilla, mutta t-alue rasvoittuu päivän aikana. Puhdistuksen jälkeen ihoa voi kiristää ja ihon pinta voi tuntua kuivalta.

Rasvoittuva iho kiiltelee ja tuntuu rasvaiselta kauttaaltaan, jopa nopeasti puhdistuksen jälkeen. Rasvainen iho ei aina ole epäpuhdas, mutta ominaisuudet esiintyvät usein yhdessä. Ihohuokoset erottuvat iholta helposti ja epäpuhtauksia voi esiintyä koko kasvoilla.

Millainen meikkivoide sopii millekin ihotyypille?

Kuivalle iholle tärkeimpiä ovat meikkivoiteen kosteuttavat ja ravitsevat ominaisuudet. Tehokkaasti kosteuttava meikkivoide säilyy kuivalla iholla raikkaana ja siistinä pisimpään. Jos iho ei saa meikkivoiteesta tarpeeksi kosteutta, kerääntyy meikkivoide päivän aikana juonteisiin ja halkeilee ihon pinnalta.

Normaalille iholle tarjolla on eniten vaihtoehtoja, sillä iholle voi vaihdella kosteuttavampia tai rasvattomampia meikkivoiteita haluamansa lopputuloksen mukaan.

Sekaiholla pitkäkestoisin meikkivoide on koostumukseltaan ohut, samettisen mattapinnan iholle jättävä voide. Sekaiholla on rasvoittuvalla t-alueella laajentuneita ihohuokosia, joten ihon pintaa siloittava meikkivoide on hyvä vaihtoehto.

Rasvoittuvalla iholla kannattaa suosia öljyttömiä meikkivoiteita, jotta meikkipohja pysyy pisimpään siistinä ja paikoillaan. Matta- tai puuteripigmenttejä sisältävät meikkivoiteet ovat rasvaiselle iholle erinomainen valinta.

 

Löydä Lumenen meikkivoiteista omalle iholle paras

Lumenen uudistuneet meikkivoiteet sopivat kaikille ihotyypeille, lukuunottamatta Matte Oil-Control mattameikkivoidetta, jota suositellaan erityisesti rasvoittuvalle tai sekaiholle.

Iho olisi hyvä suojata auringolta ympäri vuoden. Natural Glow Heleyttävä Meikkivoide, CC Color Correcting Meikkivoide ja Blur 16h Pitkäkestoinen Meikkivoide sisältävät aurinkosuojan. Matte Oil-Control Mattameikkivoiteen alle kannattaa levittää suojakertoimellinen päivävoide.

Natural Glow Heleyttävä Meikkivoide SK20
Meikkivoiteen ohut ja kosteuttava koostumus imartelee kaikkia ihotyyppejä, mutta sopii erityisen hyvin kuivalle iholle. Heleyttä lisäävä meikkivoide tekee ihosta raikkaan kuulaan ja tasaisemman sävyisen. Lopputuloksena iho hehkuu luonnollisen kuulaana.

CC Color Correcting Meikkivoide SK20
Ihon sävyä tasoittava ja punoitusta tehokkaasti neutralisoiva CC-voide sopii kaikille, jotka kaipaavat meikkipohjaltaan hieman lisää peittävyyttä. Kosteuttava voide sopii kaikille ihotyypeille, jopa kuivalle iholle. Puolipeittävä lopputulos takaa virheettömän ja raikkaan lopputuloksen.

Blur 16h Pitkäkestoinen Meikkivoide SK15
Jopa 16 tuntia kestävän, puolimattaisen lopputuloksen antava voide sopii parhaiten normaalille ja rasvoittuvalle iholle sekä sekaiholle. Blur-teknologia häivyttää iholta laajentuneita ihohuokosia ja juonteita, joten iho näyttää heti tasaisemmalta. Täyteläinen koostumus tuntuu ja näyttää iholla kevyeltä.

Matte Oil-Control Mattameikkivoide
Öljytön, hienon hienoja puuteri- ja mattapigmenttejä sisältävä meikkivoide luo samettisen mattapintaisen lopputuloksen koko päiväksi. Meikkivoide kerrostuu halutessa jopa täydellisen peittäväksi ja on ihanteellinen normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle.

Lumene meikkivoiteet

Eevis Liedes oli paikalla Lumene-osastolla vuoden 2019 I love me:ssa. Osastolla pääsi tutustumaan meikki- ja ihonhoitouutuuksiin sekä Lumenen kestosuosikkeihin.