Siirry sisältöön

Muoti

Muodin kategoria tarjoaa vaihtoehtoja itseilmaisuun ja persoonan esiintuomiseen sekä harkittuja hankintoja pukeutumiseen. Tule mukaan kokemaan muodin huiput, inspiroitumaan uusista trendeistä ja löytämään oma, ainutlaatuinen tyylisi.

Tämän vuoden tapahtumassa I love me:n Muodin ystävä Sami Sykkö juontaa muotilavan ohjelman, on vahvasti mukana rakentamassa muodin aluetta yhteistyössä, sekä valitsee jo edelliseltä vuodelta tuttuun tapaan I love me:n kiinnostavimmat ilmiöt, uutuudet, tuotteet ja nousevat trendit.

I LOVE ME

Inspiroidu ja löydä oma tyylisi

Muoti on muutakin kuin vaatteita – se on itseilmaisun muoto, tapa viestiä persoonallisuutesi ja ainutlaatuinen viestisi maailmalle. Muoti on itsensä löytämisen matka, seikkailu luovuudessa ja loputon lähde inspiraatiota. Tule tutkimaan muodin maailmaa! 

Tutustu tapahtuman monipuolisiin sisältöihin

Vuoden nuori suunnittelija

Vaatesuunnittelun opiskelijoille suunnattu kilpailu on nostanut 30 vuoden ajan esiin suomalaisen muodin tulevaisuuden lahjakkuuksia ja pinnan alla olevia ilmiöitä. Kilpailun teema on Nimeämätön (Untitled). Taiteilijat usein sanovat, että teoksella ei ole nimeä. Untitled ei ohjaa eikä rajaa vastaanottajaa eikä tekijää. Kumpikin saa muodostaa oman näkemyksensä.

Kilpailutehtävä on kaksiosainen. Ensimmäisen osa pitää sisällään teemaa tulkitsevan kokonaisuuden suunnittelun. Toiseen osaan kuuluu Mielinauhan 2025 suunnittelu.

Vuoden nuori suunnittelija –kilpailun voittaja saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 5000 euron stipendin sekä oman osaston I love me -tapahtumassa. Kilpailu tuo voittajalle näkyvyyttä ja avaa uusia ovia hänen matkallaan suunnittelijana. 

Tutustu kilpailuun >

Muodin kiertotalouskilpailu

I love me -messut toimii alustana merkitykselliselle keskustelulle muoti- ja tekstiilialalla. Kolmatta kertaa järjestettävä Muodin kiertotalouskilpailu kutsuu mukaan muoti- ja tekstiilialan toimijoita. Kilpailun kautta tuodaan esille kestävien valintojen mahdollisuuksia suurelle yleisölle.

Kilpailussa on kolme palkintokategoriaa: elinkaaren pidentäjä, design/designer ja inspiroija. Näistä jokaisen voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 2500 euron arvoisen palkinnon.

Lue lisää >

Sami Sykkö I love me -tapahtuman Muodin ystävä 2024

Tämän vuoden tapahtumassa I love me:n Muodin ystävä Sami Sykkö juontaa muotilavan ohjelman, on vahvasti mukana rakentamassa muodin aluetta yhteistyössä, sekä valitsee jo edelliseltä vuodelta tuttuun tapaan I love me:n kiinnostavimmat ilmiöt, uutuudet, tuotteet ja nousevat trendit.

Lue lisää >

I love second hand

Tapahtumassa jo tutuksi tullut kiertotalousalue kasvaa ja kehittyy, ja on nyt I love Second hand – alue! 

I love me -messujen second hand -alue tuo yhteen kestävästä muodista kiinnostuneet kävijät ja kiertotaloutta liiketoiminnassaan hyödyntävät muoti- ja tekstiilialan yritykset ja toimijat. Alue esittelee second hand muodin edelläkävijöitä ja kannustaa kestäviin ja harkittuihin valintoihin.


Tapahtumassa esillä muodin trendit

Tiedätkö sopiiko ihosi pigmenttiin paremmin kylmät vai lämpimät sävyt? Värin analysointi on tekniikka, jolla määritellään henkilölle sopivimmat värit ihonsävyn, hiusten värin ja silmien värin perusteella. Kun henkilön ainutlaatuinen väripaletti on tunnistettu, hän osaa valita juuri itselleen parhaiten sopivat vaatteet, meikit ja asusteet, jotka korostavat hänen luonnollisia piirteitään.

I love me -tapahtumassa on tänäkin vuonna mukana ohjelmaa ja toimijoita, joiden avulla pääset tutustumaan värianalyysin kiehtovaan maailmaan!

Muodin tunnelmia I love me -messuilta